MAČAK U TORBICI

Grace Coddington dizajnirala za Balenciagu

26.08.2012 u 12:51

Bionic
Reading

I dok se Choupette, mačka Karla Lagerfelda, naslikava po modnim časopisama, ona Grace Coddington našla se na Balenciaginoj torbi

Da, Karl Lagerfeld jest modni kralj, ali nije jedini kojeg u radu inspirira mačka. Kako se čini, ovaj trend raste, a svoju ljubav prema mački iskoristila je legendarana stilistica američkog Voguea i bivši mode Grace Coddington.

U suradnji s kreativnim direktorom Balenciage Nicholasom Ghesquiereom kreirala je limitiranu kolekciju torbica i šalova, a za to ju nadahnula, ni manje ni više, nego njezina mačka Pumpkin.

Sve je komade ilustrirala upravo Grace, a glavna zvijezda je njezina mačka koja nosi najpoznatije Balenciagine komade po kojima je ta kuća poznata. Naravno, u narančastoj boji (što je i njezina omiljena boja kose).

Za unikatnu torbicu potrebno je izdvojiti oko 6000 kuna, a Graceina limitirana kolekcija bit će puštena u prodaju 6. rujna, uoči Vogueove najvažnije modne večeri Fashion's Night Out, a manji broj torbica i šalova moći će se kupiti u Balenciaginim buticima u New Yorku i L.A.-u. Sve ima i humanitarnu notu jer 20 posto od ukupne prodaje otići će u The Animal Rescue Fund of The Hamptons.