LAŽNJAK ILI ORIGINAL

Jeste li sigurni da vaša torbica nije kopija?

30.08.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Jednu stvar koju zagrižene ljubiteljice mode vole više od dobre torbe njezina je povoljna kupnja, a većina potajno žudi za kakvom dizajnerskom torbicom. Međutim, iako su torbice s potpisom najpopularnije, one se i najčešće lažiraju i kopiraju. Stoga, jeste li sigurni da je vaša torbica prava ili tek obična kopija?

Ako ste već za kupnju dizajnerske torbice izdvojili pozamašnu svotu, sigurno ne želite nakon određenog vremena shvatiti kako je predmet vaše želje ni više ni manje nego obični lažnjak. Premda su originalne torbice često vrtoglavo skupe, a cijena krivotvorenih torbica je itekako primamljiva, činjenica je kako su kopije nezakonite i jeftine te predstavljaju gubitak novca.

Najpopularnije torbice često su i meta krivotvoritelja, a budući a je trenutačno jedna od najpopularnija torbica na svijetu torbica Coach, stručnjaci s CouponCodes4u.com za Yahoo Shine otkrivaju kako prepoznati lažnjak te kako kupiti originalnu torbicu po povoljnoj cijeni.

Pripazite na očite pokazatelje
Uočavanje lažnjaka ponekad je vrlo jednostavno, pogotovo ako je lažnjak loše napravljen. Prvo što trebate napraviti je provjeriti unutrašnjost, logotipove te materijale. Kopije su često opremljene dodacima napravljenim od vrlo lakog metala, logotipovi često znaju biti koso našiveni, a materijal vrlo loš i jeftin. Premda su današnje kopije torbica često jako dobro napravljene, ovi znakovi će vam dobro poslužiti za eliminaciju.

Potražite specifične znakove određenog brenda
Kao prvo morate znati kakve znakove treba tražiti kod određenog brenda. Na primjer, zatvarači na torbicama Marc Jacobs uvijek su od proizvođača RiRi ili Lampo, a to vrlo lako možete provjeriti, jer je uvijek ugravirano. Louis Vuitton pak još do ranih osamdesetih ima negdje u unutrašnjosti sakriven zaštićeni žig.

Čuvajte se online prevara
Kada torbu kupujete online, provjerite izvor odakle ju kupujete. Ako je dobavljač smješten u Kini, posebice u Hong Kongu, kupnju obavite s krajnjim oprezom, jer prema podacima upravo Hong Kong odgovoran za proizvodnju 88,8 posto lažnjaka. Osim toga, dobro je provjeriti opise, preporuke i ocjene za autentičnost dobavljača. Ako prijašnji kupci navode da su torbice kopija, onda najvjerojatnije i jesu.



Nađite pouzdanog prodavača

Samo zato što se torba prodaje online, ne znači da je lažnjak. Autentične i vintage torbe vrlo se često prodaju putem eBaya, a kupci jednostavno moraju biti oprezni u potrazi za prodavačem. Ako ponuda izgleda predobro da bi bila istinita, najvjerojatnije i je tako pa nije loše u tom slučaju odustati. Chanelovu torbicu, bez obzira na sve, nikada nećete moći kupiti po cijeni od 50 dolara.

Provjerite nedostatke u dizajnu
Originalna torba Burberry ili Prada nikada neće imati krivo ušivena mjesta, neravan šav ili nezavršene rubove. Poznati brendovi veliku pažnju pridaju završnoj obradi proizvoda pa tako roba s oštećenjima nikada neće biti originalna. Koža i tkanina na autentičnim torbama će uvijek biti savršeno prošivene i zategnute, nikada naborane, zgužvane ili krivo ušivene.

Prije kupnje dobro proučite brend
Prije nego li za dizajnersku torbu izdvojite priličnu svotu novca, provjerite internetsku stranicu ili dućan željnog brenda kako biste provjerili postoji li uopće model koji želite kupiti. Ponekad vrlo uočljiva razlika je ta da se lažnjaci pojavljuju u bojama i stilovima u kojima originalne torbice nikada nisu ni izrađene. Ako niste nikada na službenoj stranici ili na poznatoj osobi vidjeli zebrastu Hermesovu birkinicu, ona vjerojatno ne postoji.