Moda i ljepota ZA 9,5 MILIJUNA DOLARA

Prodan najskuplji dijamant na svijetu

  • Autor: G. A.
  • 13.5.2009 15:57:13
  • 13.5.2009 14:25:45

Ni najsmjeliji prognozeri nisu se usudili dotaknuti nebo i cijenu koja je na kraju postignuta za rijedak plavi dijamant. Prodan je na aukciji u Ženevi za rekordnih 9,5 milijuna dolara

Besprijekoran plavi dijamant, težak 7,03 karata, prodan je za rekordnu svjetsku cijenu od 9,5 milijuna dolara, objavili su iz aukcijske kuće Sotheby's.

'Kamen pravokutnog oblika, najrjeđi koji se se na tržištu našao u ovoj godini, otišao je anonimnom kupcu koji je aukciji nazočio telefonski, nakon napete 15-minutne borbe dvaju pozivatelja', otkrio je David Bennett, direktor odjela za nakit kuće Sotheby's. Novi će vlasnik kamenu, ugrađenom u platinasti prsten, imati čast nadjenuti ime.

Rezultati aukcije održane u Ženevi govore da je tržište ipak 'rastezljivo', unatoč trenutačnoj ekonomskoj krizi. Konačna cijena uključuje i proviziju aukcijske kuće, koja je također rekordno zaradila u povijesti dragog kamenja, čak 1,3 milijuna dolara.

Prethodna rekordna cijena za živopisan plavi dijamant iznosila je 7,9 milijuna, uključujući proviziju, i to za kamen koji je težio 6,04 karata. Prodala ga je također kuća Sotheby's na aukciji u Hong Kongu u listopadu 2007.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više