ALESSANDRA AMBROSIO

Kako je lijepa Brazilka uspjela zavesti cijeli svijet

19.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepa Brazilka Alessandra Ambrosio jedan je od najbolje plaćenih modela na svijetu, modni brendovi je obožavaju, a samo dva mjeseca nakon rođenja drugog djeteta osvanula je na pisti. Međutim, sama Alessandra za sebe kaže da izgleda kao dijete te mrzi svoje uši

Bez obzira na to je li odjevena u seksi donje rublje na modnoj pisti, glamuroznu haljinu na crvenom tepihu ili pak u badić na plaži, Alessandra Ambrosio svakako slovi za jednu od najseksi žena na svijetu

Osim što se već tradicionalno svake godine nalazi na laskavoj listi stranice AskMen.com 'Top 99 Most Desirable Women', na kojoj je 2008. zauzela čak drugo mjesto, lijepa Brazilka je i jedna od najplaćenijih manekenki na svijetu, a u magazinu People dobila je svoje mjesto na ljestvici '100 Most Beautiful People in the World'.

Javnosti je zasigurno najpoznatija kao članica bajkovitog kluba Victoria' Secreta, a krasila je i brojne naslovnice prestižnih magazina kao što su Cosmopolitan, Elle, GQ, Harper's Bazaar, Marie Claire, Ocean Drive i Vogue. Svoj talent okušala je i na televizijskim ekranima, pa je neki pamte i po gostujućim ulogama u serijama 'Entourage' i 'How I Met Your Mother' te u filmu 'Casino Royale'.

Uz uspješnu karijeru, Alessandra je i majka dvoje djece, a nakon trudnoće zavidnom brzinom vratila je besprijekornu figuru. Naime, 2008. godine Alessandra se zaručila za poduzetnika Jamieja Mazura, a par ima dvoje djece, četverogodišnju kćer Anju Louise Ambrosio Mazur te sina Noah Phoenixa Ambrosio Mazura, kojega je Alessandra rodila prije manje od četiri mjeseca.

Opisujući svoj posao, koji mnogima izgleda kao zanimanje iz snova, lijepa Brazilka kaže: '80 posto vremena nalazim se na predivnim plažama. No činjenica jest da ja radim, a svi ostali oko mene su na medenom mjesecu!'

Rođena 1981. godine u Brazilu, Alessandra je manekensku karijeru započela sa samo 12 godina pohađajući tečajeve za menekenke. Navršivši 14 godina postala je jedna od 20 natjecateljica na izboru ljepote u Brazilu.

Odrastavši sa roditeljima brazilskog, poljskog i talijanskog porijekla, Alessandra dugo vremena nije bila svjesna svoje ljepote te je bila poprilično nesigurna po pitanju vlastitog izgleda. Progonilo ju je nezadovoljstvo vlastitim ušima te ih je operirala kada joj je bilo samo 11 godina, no u iduće dvije godine patila je od raznih komplikacija te je taj potez požalila rekavši 2006. godine, dok je sudjelovala u showu Tyre Banks, da ju je to iskustvo odbilo od toga da ikada više i pomisli na bilo kakvu estetsku operaciju.

Tako se zanosna Brazilka može pohvaliti gotovo stopostotnom prirodnom ljepotom, a pred njezinom blistavom kožom, velikim bedemastim očima te gotovo savršenim mjerama (86-64-87) rijetko tko može ostati ravnodušan.

Premda je rodila dvoje djece, na njezinu tijelu ne vide se tragovi trudnoća, a svojim fotografijama na kojima je pozirala trudna na plaži zasigurno je izazvala ljubomoru brojnih žena. Nakon rođenja sina Noe u svibnju ove godine, lijepa Brazilka je u samo dva mjeseca skinula gotovo dvadeset kilograma.

Iako njezina besprijekorna figura izaziva vrtoglavicu kod muškaraca te kod žena određenu dozu ljubomore, sama Alessandra svoje tijelo opisuje 'dječačkim', iako smo sigurno da se mnogi muškarci ne bi s time složili. Međutim, ono čime lijepa Brazilka izaziva zasigurno najviše ljubomore jest njezina 'dijeta', koja se, kako sama Ambrosio kaže, sastoji od svega što joj se jede, jer zahvaljujući dobrim genima ne mora paziti na liniju. Gotovo svaki dan jede čokoladu, a njezin tipični doručak sastoji se od jaja, slanine, sira i kruha te kave.

Ponosna vlasnica zvijezde u holivudskoj Ulici slavnih, u svijetu mode probila se kao zaštitno lice mnogih svjetski poznatih brendova kao što su Revlon, Christian Dior, Giorgio Armani i Ralph Lauren,a  na modnoj pisti čari je pokazala u kreacijama Prade, Chanela te Oscara de la Rente.

Osim što je nosila dizjnerske krpice, Alessandra se i okušala kao dizajnerica te je 2004. godine predstavila kupaće kostime s vlastitim potpisom Alessandra Ambrosio by Sais. Ubrzo je postala i zaštitno lice brazilskog modnog brenda Colcci zajedno sa zavodnikom Ashtonom Kutcherom, a prošle godine je na prestižnoj Forbesovoj listi najbolje plaćenih modela na svijetu zauzela peto mjesto, zaradivši u samo jednoj godini pet milijuna dolara