NAKON PRVIH MODNIH KRITIKA

Dizajneri stali u obranu Michelle Obama

06.05.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Prva dama Amerike Michelle Obama nakon početnih hvalospjeva suočila se s prvim modnim kritikama, a u obranu su joj priskočili njezini prijatelji dizajneri

Otkada se pojavila u izbornoj utrci Michelle Obama dobivala je redom pohvale na račun svog oblačenja, no u posljednje vrijeme suočava se s kritikama zbog izbora relativno nepoznatih dizajnerskih imena nauštrb modnih legendi. Potaknut time, dizajner Narciso Rodriguez stao je u obranu Michelle Obama.

'To je smiješno i pretjerano. Kako se itko usuđuje reći prvoj dami što da obuče. Uostalom, kako se itko usuđuje bilo kome reći što da obuče', komentirao je Rodriguez za Sunday With the Magazine.

Uzavreloj raspravi pridružili su se i Obamini novi omiljeni dizajneri Maria Cornejo i Thakoon Panichgul, nazvavši velika dizajnerska imena 'dinosaurusima Sedme avenije'.

'Ona je vrlo demokratična kad je u pitanju moda. Ona daje priliku svima, a ne samo dinosaurusima sa Sedme avenije', rekla je Cornejo.

Panichgul ju je podržao i oko izbora europskih dizajnera, rekavši da nema ništa loše u tome što prva dama Amerike nosi nešto neameričko.

Michelle su u zadnje vrijeme kritizirali i zbog trošenja na oblačenje, a sva tri dizajnera u tome su je podržali.

'Ona je žena s karijerom, koja je sama zaradila svoj novac. Ako ga želi potrošiti na odjeću, zašto ne bi. Uostalom, ona barem kupuje, a ne posuđuje, a to je dobro za ekonomiju.'