MODA NA BOLU

Hoćete li ovog ljeta biti romantičarka ili opaka zavodnica?

15.06.2012 u 13:33

Bionic
Reading

Prvu modnu večer Perwoll Fashion.hr Cruise Collectiona obilježile su kolekcije dizajnera Matije Čopa, Zorana Garevskog, Martine Felje i Ljube Sikimić. Od romantičnih lepršavih maksi haljina i prozirnih suknjica do vrućih hlačica – za svakoga ponešto!

Kreativni tim Fashion.hr-a i ove godine priredio je pravu modnu poslasticu, a prvu večer Perwoll Fashion.hr-a svoje cruise kolekcije predstavili su renomirani hrvatski dizajneri te dva gosta dizajnera.

Matija Čop se i ovoga puta predstavio kolekcijom baziranom na osnovnim bojama, crnoj i bijeloj, s malim dodatkom sjajne sive. Baš kao i boje, tako su i krojevi vrlo jednostavni i nosivi, kao stvoreni za vruće ljetne dane. Jednostavni i neupadljivi modeli učinjeni su intrigantnima crnim rupičastim prslucima od janjeće kože koji podsjećaju na paučinu, a rupice se vrlo lako mogu nositi i na hlačicama. Kratke haljine lagano klize niz tijelo, a uz vruće hlačice nose se majice neupadljivog kroja i prikrivenog seksipila.

U očima dizajnerice i vječite romantičarke Martine Felje modno ljeto je obojano u ispranu žutu te jarku tirkiznu i boju fuksije, a za one koji žele privući pažnju na sebe tu su i uski srebrno sjajni komadi te uzorak s leptirićima. U kolekciji su centralno mjesto zauzele duge romantične haljine bogate materijalom plisea i pamučnog džerseja , a istaknule su se i one kratke do koljena te s izazovnim dekolteom. Za one jako hrabre izdvaja se topić i haljina od sjajnog materijala koji naglašavaju sve draži.

Kolekcija Ljube Sikimić, dizajnerice iz Srbije, na modnu pistu na Bolu donijela je pravi morski ugođaj svojom kolekcijom pod nazivom Flourishing koja slavi ženstvenost i eleganciju, a izrađena je od prirodnih materijala i svile. Upadljive boje kao što su crvena, plava, zelena i žuta miješale su se s onim neutralnijima, poput bijele, blijede ružičaste i isprane narančaste. Romantične haljine sežu do poda i lagano klize uz tijelo ukrašene prozirnim plaštevima koji daju čisti dašak romantike. Uz haljine, dizajnerica je predstavila pravi morski nakit u obliku velikih školjki na lančiću, a dozu avangarde dodala zamijenivši cipele trakicama u boji.

Priznati slovenski dizajner Zoran Garevski zašao je u monokromatski svijet te cruise kolekciju obojio u crne i bijele tonove. Sjajne materijale kombinira s prozirnima stvarajući zanimljive višeslojne haljine. Poigrao se tako Garevski s prozirnim materijalom te ponudio haljinice i suknjice koje malo toga prepuštaju mašti. Muškarce golih torza odjenuo je u čiste crne kreacije koje klize niz tijelo, a ni tu nije izostavio prozirni materijal. Za kolekciju se inspirirao sjetnim motivima, zaboravljenim fotografijama, neobičnim mirisima i poezijom.