MODNA POSLASTICA GODINE

Noć golih ramena i kreacija za pamćenje

05.05.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Jedno od najglamuroznijih godišnjih događanja na njujorškom modnom kalendaru, Costume Institute Gala, opet je pokazalo svu raskoš crvenog tepiha kojim je prošetala zvjezdana krema

Događanje poput ovog u njujorškom muzeju Metropolitan povod je za bezočno modno nadmetanje među najvećim svjetskim zvijezdama – modelima, glumcima, kreatorima, pjevačima - koji su ove godine bili inspirirani upravo postavljenom proljetnom izložbom u muzeju na temu 'Modeli kao muze'.

Supermodel Kate Moss svjetlucala je u ultrakratkoj zlatnoj zlatnoj haljini Stephena Jonesa, svezanoj oko jednog ramena u stilu starogrčkih toga, a zanimljiv dodatak bio je i turban na glavi od istog materijala. Na crvenom tepihu bila je u društvu dizajnera Marca Jacobsa, čija je druga muza i prijateljica Victoria Beckham crvenim tepihom ipak prošetala sama, u točkastoj pripijenoj haljinici Louis Vuitton s boka zavezanoj u široke trake koje su sezale do poda. Kako Posh uvijek pazi na detalje, čak su i njezine štikle na sebi imale prigodne ukrasne kuglice na tankim visokim petama.

Maštovim kreacijama nimalo nisu zaostajale ni ostale zvijezde. Madonna je odjenula smjelu kreaciju Louisa Vuittona, kratku plavu haljinicu, a pozornost su privlačile i visoke čizme koje su sezale sve do ruba haljine i neobičan šešir u stilu zečjih ušiju koji neodoljivo podsjeća na slično pokrivalo za glavu koje je svojedobno prošetala Sarah Jessica Parker.

Kate Beckinsale nosila je 'pernatu' kreaciju s potpisom Marchese, Anne Hathaway vratila se u 80-e u mini haljini Marca Jacobsa, dok je Claudia Schiffer bila je u elegantnoj prozirnoj crnoj haljini koja je diskretno otkrivala golo tijelo. Blizanke Ashley Olsen i Mary-Kate, iako su obukle istog dizajnera, Christiana Lacroixa, izgledale su stilski posve različito. Jessica Alba odlučila se pak za kreaciju nove dizajnerske zvijezde Jasona Wua, miljenika Michelle Obama.

Kanye West i Amber Rose

Glumica Jessica Biel za crveni je tepih odjenula raskošnu haljinu iste boje, dok se njezin dečko Justin Timberlake odlučio za geek-chic varijantu – odijelo i naočale crnih debelih okvira. Liz Hurley pozirala je u dugoj, materijalom bogatoj haljini boje breskve prekrivenoj našivenim cvjetovima iste boje. Ipak, kad bi se takva dodjeljivala, nagradu za haljinu od najviše materijala dobila bi trudna Heidi Klum koja je blistala u elegantnoj haljini duboko tamnoplave boje s potpisom J Mendel.

Dizajnerica Stella McCartney odlično je iskoristila ovo događanje za vlastitu promociju. Na crvenom tepihu pojavila se sa svojim prijateljicama Kate Hudson, Liv Tyler i Kate Bosworth koje su odreda nosile njezine kreacije.

Ovako značajno modno događanje jednostavno ne može proći bez modne elite, pa su se tako tamo, osim supermodela Cindy Crawford, Linde Evangeliste, Naomi Campbell, Claudije Schiffer, Gisele Bundchen, Helen Christensen, Iman i Bar Refaeli, među ostalima zatekli brojni dizajneri poput Marca Jacobsa, Diane von Furstenberg, dizajnerskog dvojca Badgley Mischka, Dereka Lama, Johna Galliana, Donnatelle Versace, Isaaca Mizrahija i drugih.

Brojnošću nisu zaostajali ni glumci ni pjevači: skarovka Marion Cotillard, Eva Mendes, Eva Longoria, Renee Zellweger, Rachel Weisz, Winona Ryder, Rosario Dawson, Rachel Bilson, Claire Danes, Kirsten Dunst, Bruce Willis, Bono i mnogi drugi.