EGZOTIČNA LJEPOTICA

Koja je tajna uspjeha Adriane Lime?

27.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Manekenka Adriana Lima najpoznatija je kao jedna od anđelica Victoria's Secreta, a osim što je krasi egzotična ljepota, i jedna je od najbolje plaćenih modela na svijetu koja uspješno usklađuje poslovne i obiteljske obaveze

Adriana Francesca Lima rođena je prije 32 godinu u Salvadoru, a od 2000. godine najpoznatija je kao jedna od anđelica Victoria's Secreta. Slovi za jednu od najbolje plaćenih manekenki sa zarađenih više od 20 milijuna funti. Osim kao anđelica, Adriana već godinama uspješno razvija posao i u drugim smjerovima, pa je tako do 2003. do 2009. bila zaštitno lice kozmetičkog brenda Maybelline.

Njezina egzotična ljepota koju krase prodorne svijetle oči, pune usne i tamna kosa potječe od miješanih indijanskih, afričkih, portugalskih, francuskih, japanskih i karipskih korijena, a sama kaže kako nikada nije mislila da će se postati model.

Na prijavljivanje na prvo natjecanje u ljepoti nagovorila ju je prijateljica, a ubrzo nakon toga nakon navršenih 15 godina pobijedila je na Fordovom izboru 'Supermodel of Brazil'. Ubrzo je osvojila i drugo mjesto na Fordovom svjetskom izboru supermodela.

Prelijepa Brazilka odrasla je s majkom Mariom da Graça Limom, socijalnom radnicom, a otac Nelson Torres napustio je obitelj kada joj je bilo samo šest mjeseci. Tri godine nakon osvojenog drugog mjesta na Fordovom natjecanju Adriana se seli u New York i potpisuje ugovor za modnu agenciju Elite Model Management.

Pojavljivanje u nekoliko kampanja Guess? promoviralo ju je u status jednog od najboljih svjetskih modela. Nosila je revije za neke od najpoznatijih svjetskih dizajnera kao što su Vera Wang, Giorgio Armani i Valentino, a pojavljivala se i na naslovnicama časopisa kao što su Vouge, Marie Claire, Harper's Bazaar, Elle, GQ, Arena, V, Esquire i francuski Revue des Modes.

Lima je nastavila uspješno graditi svoju karijeru kreirajući zavidni portfelj, a 2003. postaje zaštitno lice kozmetičkog brenda Maybelline čija je bila glasnogovornica sve do 2009. godine.

Od tada je radila i za mnoge svjetski poznate modne marke kao što su Bebe, Gasoline, Mossimo, Victoria's Secret i brojne druge, a naslovnica koju je snimila za magazin GQ je bila najprodavanija te godine. Osim toga, bila je i glasnogovornica brazilske tvrtke za kompjutorske igre Megacity by Votsu, brazilskog luksuznog brenda Forum, a surađivala je i s najpoznatijim svjetskim fotografima kao što su Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matidin, Vincent Peters, Mario Sorrenti, Mert Alas i Marcus Piggott te David Sims.

Godine 2002., pojavila se u glazbenom spotu Lennyja Kravitza za pjesmu 'Yesterday Is Gone', a ostvarila je i manje televizijske uloge u serijama 'Kako sam upoznao vašu majku' (2007) i 'Ružna Betty' (2008).

Ipak, najpoznatija kao jedna od anđelica Victoria's Secreta, Lima je 2006. proglašena za najbolje plaćenog svjetskog supermodela, a nekoliko puta se našla se i na Forbesovoj listi 100 najbogatijih celebova. 2008. na reviji joj je i pripala čast nošenja grudnjaka Black Diamond Fantasy Miracle vrijednog pet milijuna dolara te ukrašenog dijamantima i kristalima Swarovski.

Lijepa Adriana, koja nerijetko slovi i za jednu od najseksi manekenki svijeta, nastavljajući uspjeh modela visoke mode, ove godine je postala i zaštitno lice za Donnu Karan čiji je cilj kampanje osvijestiti ljude o stanju na Haitiju. Dobrotvorni rad joj nije stran pa tako već dulji niz godina pomaže sirotištu Caminhos da Luz u Salvadoru.

Na zabavi 2006. upoznala je srpskog NBA košarkaša Marka Jarića, a sudbonosno 'da' izrekli su na Valentinovo 2009. Godinu dana kasnije, dobili su djevojčicu, Valentinu Lima Jarić, a sada Adriana i Marko očekuju rođenje svoga drugog djeteta.

Nedavno se pak počelo šuškati kako je brak poznatog para, premda očekuju drugo dijete, u krizi. Tako su se mediji nedavno raspisali kako više ne stavljaju zajedničke slike na društvene mreže, a Marko je nedavno čak imao vrlo ironičan status vezan za tekst o Liminom humanitarnom radu. 'Dobra priča, loš reality', napisao je.

Osim toga, Jarić je već dva puta dolazio u Beograd kod svoje obitelji, ali bez drage, a navodno prodaju i vilu kupljenu na početku braka u Los Angelesu iako su tvrdili da tu je nikad neće prodati, jer ih za nju vežu lijepe uspomene.

Jesu li to samo medijska nagađanja i može li lijepa Brazilka jednako vješto žonglirati između uspješne karijere u obiteljskog života, vrijeme će pokazati.