MODNI TRIKOVI

Kakvu odjeću odabrati kad se osjećate debelo

02.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Svaka žena ponekad se loše osjeća u svojoj koži pa se čini da nijedan komad odjeće nije dobar izbor. Ako vas uhvate takvi trenuci, evo nekoliko ideja u kojoj odjeći se možete osjećati bolje

Uz pametan izbor odjeće, i u najteže dane možete izgledati dotjerano, a posebnu pažnju obratite na dodatke poput nakita ili marama. Oni će unijeti malo živosti u takve sive dane i osjećat ćete se bolje. SheKnows ima nekoliko savjeta kakvu odjeću birati u dane kad samopouzdanje padne pa se čini da nam baš ništa dobro ne stoji.

Maksi haljina

Možda niste znali, ali maksi haljine popularizirala je slavna glumica Angelina Jolie kad je bila trudna i više nikada nisu izašle iz mode. Zašto ih svi tako vole? Zato što skrivaju fizičke nedostatke, a opet su ženstvene i udobne. Možete birati od jednobojnih ili otiske i uzorke pa do haljina bez naramenica ili topa prošivenog gumicom koji dobro drži.

Ako se osjećate nesigurno u vezi svog tijela i ne znate što biste obukli taj dan, odaberite tuniku. One su dulje od majica i košulja, a mogu biti manje ili više strukirane. Pokrivaju kritična mjesta poput trbuha, bokova i guze i savršen su izbor za dane kad vam padne samopouzdanje. Dodate malo nakita i šminke i odmah ćete se osjećati bolje.

Suknje

U njima se uvijek možete osjećati ženstveno, a možete birati najrazličitije boje i uzorke te fine materijale. Kod odabira samo pripazite da suknja bude malo viša od struka kako bi sakrila trbuščić ili višak na struku. Od krojeva će vam možda odgovarati poznati oblik A, a dužinu ćete najbolje odrediti sami.

Široka vesta

Vesta koja je malo šireg kroja s većim rukavima, ali primjerice malo uža u struku i na bokovima, dobro će doći u danima kad mislite da vam baš ništa od odjeće dobro ne stoji. Možete je nositi na traperice ili neke druge hlače, a ako je na kopčanje, zakopčajte tek nekoliko gumbića da ne bude sasvim uska.

Haljina na preklop

Iako nam haljina i nije prva na pameti kad smo nezadovoljni svojim izgledom, model na preklop stoji gotovo svakoj ženi. Ona se preklapa i oko struka veže trakom te ima v izrez. Odaberite nešto tvrđi materijal kako se ne bi ocrtavalo tijelo, a duljina neka bude do koljena da vizualno izdužite siluetu.

Traperice

Još jedan trik za loše dane su za broj veće traperice. Važno je da su malo šire i da ne zatežu. Brojne kombinacije s tenisicama, cipelama, majicama ili košuljama, nije potrebno dodatno opisivati jer traperice idu na sve.