ZAŠTITNI FAKTORI

Što nudi nova generacija krema za sunčanje?

23.05.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Sve imaju visoke zaštite faktore, sve su namijenjene osjetljivoj koži, sve imaju finu teksturu koja ne ostavlja masne i bijele tragove

Prošla su vremena kad su se 'sunčane' kreme teško razmazivale i ostavljale neugledne masne tragove po odjeći i koži. Što je najgore, nakon njihova nanošenja izgledali bismo nezdravo blijedo i neprirodno izbijeljeno.

Vodootporne teksture
suvremenih krema, mlijeka i sprejeva za sunčanje više gotovo ni po čemu ne zaostaju za laganim emulzijama preparata za uobičajenu njegu kože. Kako si nijedan brend ne može priuštiti manjkavu zaštitu od UVA i UVB zračenja, natječu se tko će ponuditi što kvalitetnije filtre. Uz najviši zaštitni faktor (a viši od SPF 50+ ne postoji), svaka linija sadrži  proizvode raznolikih tekstura s visokim zaštitnim faktorima (SPF 15, 20, 25 i 30).

Kako nas sve više ljudi ima osjetljivu kožu i alergijske reakcije na sunce, većina 'sunčača' je naglašeno hipoalergena, poput medicinske gelaste kreme Eucerin Sun Creme-Gel SPF 25.

Nova tekstura zaštitne kreme za lice 'apotekarskog' brenda La Roche-Posay doslovno se stapa s vrlo osjetljivom kožom pa nosi naziv Anthelios XL SPF 50+ Melt-in Cream.

Vichy je unutar linije Capital Soleil lansirao novu zaštitnu emulziju fine teksture koja se brzo upija i ne ostavlja masni sjaj na licu, Anti-Shine Emulsion Dry Touch SPF 50.

Avène je još jedan ugledni 'apotekarski' brend koji se može pohvaliti novom kremom za osjetljivu kožu u praktičnom pakiranju koje stane u svaku torbicu, Réflexe Solaire SPF 50+.

Jedna je od najpopularnijih 'sunčanih' linija na našim prostorima, Nivea Sun, nudi nekoliko noviteta za bezbrižno uživanje u ljetu. Osim preparata u spreju Protect&Bronze, koji istodobno štite i potiču tamnjenje kože, tu su losion i sprej koji istodobno njeguju i štite osjetljivu kožu, Pure&Sensitive SPF 50+.