ŠOU UZ MIŠU I DORIS DRAGOVIĆ

Što je to nagnalo Antoniju Blaće da zapleše na pisti?

13.05.2012 u 01:07

Bionic
Reading

Posljednji dan Dreft fashion weeka obilježile su kolekcije dizajnera Ane Kujundžić, Milene Rogulj, dizajnerskih gostiju Craiga Lawrencea i Maartena van der Horsta iz Londona, Ive Karačić te ona Tonija Rica koju će mnogi zasigurno dugo pamtiti

Craig Lawrence iz Londona na zagrebačkom Dreft fashion weeku modoljupcima za predstojeću sezonu ponudio je cijelu paletu končanih i pletenih haljina te suknji koje jasno naglašavaju liniju te se pripijaju uz tijelo. Kolekcija u pretežito tamnim bojama, poput zemljane smeđe i crne koje su osvježene dodatkom narančaste, a dašak glamura osiguran je Swarovski kristalima utkanim u odjeću. Haljine i suknje izrađene od debljeg, nabranog i reljefastog končanog materijala redom su slojevite te nude razne mogućnosti kombiniranja, a ispod onih prozirnih nose se duboke crne gaćice.

Inspirirana pop artom, dizajnerica Ana Kujundžić ovoga puta predstavila je haljine i hlače prugastih i vrlo šarenih uzoraka, a kolekcijom dominiraju prirodni materijali. Odjeća je pretežito slojevita, a naglašena je i multifunkcionalnost. Tunike asimetričnog kroja lako se nose na hlače stegnute oko zgloba ili pak kao haljinice. Vesela i razigrana kolekcija obiluje haljinicama s našivenim detaljima, a posebno se izdvaja ona predimenzionalnog ovratnika, gotovo cijela ukrašena našivenim raznobojnim komadićima materijala.

Crno-bijeli svijet, s tek nešto malim dodatkom sive, po pitanju dizajnerice Milene Rogulj, sve je samo ne dosadan i običan. Slojevitost, asimetričnost te upadljivi kombinezoni i kaputi ovoga puta su dominirali. Posebnu čar crno-bijelim kombinacijama davali su uzorci koji su izgledali poput materijala poprskanih bojom. Bila je tu i bijela haljina u potpunosti načinjena od trakica ispod koje je crni trakičasti kombinezon, ali i crni prsluk s vezicama sa svih strana te spoj hlača, suknje i prsluka - prava modna igra.

Maarten van der Horst na ovogodišnjem Dreft fashion weeku predstavio je kolekciju inspiriranu muškim smokinzima i odijelima koji uz nježnije krojeve i boje, poput svjetloplave, ružičaste i bijele te cvjetni uzorak postaju odličan i ženstven odjevni predmet. U nježnim bojama sakoići spojeni sa suknjicom, kombinezoni s kratkim hlačicama te sakoi nalik na bodije ono su što ovaj dizajner vidi kao odličan poslovni look. No, kako bi i tada odjeća ostala vrlo ženstvena tu je cvjetni uzorak kako na dugim tako i na kratkim sakoima, koji se slaže čak i u kombinaciji s prugicama.

Jednostavnu, a opet tako ženstvenu kolekciju predstavila je Iva Karačić čije su nježne i dvobojne haljine do koljena koje lagano padaju niz tijelo oduševile mnoge dame u publici. Volumiozne haljine, tunike i pelerine na pisti su igrale savršenu igru asimetrije gdje je jedna strana dulja od druge, a izvučeni rubovi kroju dodaju volumen. Osim romantičnog spoja prljavo ružičaste i sive, bio je tu i spoj sive s bijelo-roskastim 'poprskanim' printom, a čini se da će iduće sezone bljedo-ružičaste uske hlače biti pravi hit.

Zadnji dan Dreft fashion weeka zatvorila je kolekcija Tonija Rica koji je i ovoga puta priredio pravi šou koji je oduševio sve prisutne. Uz stare, a nikada zaboravljene ritmove pjesama Miše Kovača i Doris Dragović Toni je predstavio Kolekciju za prave muškarce. Manekeni odjeveni u odijela klasičnijih krojeva i nešto sjajnijih materijala, šarene potkošulje, kapute i sakoe sa stegnutim vezicama ispod prsa ili na bokovima, hlače s neobično postavljenim džepovima, pa čak i u korzetu izmjenjivali su se na pisti koja je bila pretvorena na kakvu terasu kafića s početka devedesetih. Pjesme Miše Kovača i Doris Dragović razgalile su publiku, a sam kraj revije obilježen je i plesom kojemu nije odoljela ni voditeljica Antonija Blaće.