FASHION WEEK ZAGREB, 2. DAN

Kakvu odjeću domaći dizajneri predlažu za jesen

12.05.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Drugi dan modnog spektakla Dreft Fashion Week Zagreb obilježile su revije Martine Sporiš, Natalije Smogor, Ivančice Hrustić te dizajnerskih gostiju iz inozemstva među kojima su Julia and Ben, Safak Tokur i Hermione de Paula

Zanimljivu i u potpunosti nosivu kolekciju, nazivanu 'Zip-UnZip', pokazala je dizajnerica Martina Sporiš za MS Design. Njezine urbane žene furaju crne, kratke haljine uzdignutih rukava i prepune patent zatvarača koji još i vise s njih. Muškarcima, pak, raspaljuju maštu u korzet topićima koji se nose na tajice, a seksi su i u dramatičnoj, baršunastoj crnoj haljinici. Upravo ubojite postaju u crvenoj mini haljini, a baš sve kreacije dolaze s mnoštvom zip zatvarača. Prednjače opako posebne jaknice koje se, baš poput drugih komada iz kolekcije, mogu nositi na više načina.

Hermione de Paula s londonskih je pista u Zagreb donijela cvjetni print u kombinaciji sa egzotičnim pticama, ribama i majmunima. Kreacije su vrlo elegantne, osobito se ističe kombinezon sprijeda posut cvijećam, a otraga posve crn, te prozračne košuljice koje se nose utaknute u suknje. I dok joj hlače cvjetni print imaju otraga, na košuljama dolazi sprijeda, što je djelovalo vrlo efektno.

Natalija Smogor donijela je jesensku eleganciju u smeđim nijansama uz boju bijele kave. Njezine haljine na preklop vrlo su ženstvene, male bež vestice idu uz suknjice, prsluci su chic začin. Uz fino krojene kratke hlače i košulju ide i šešir sa širokim obodom.


Ivančica Hrustić donosi crne, nesmiljeno kratke mini haljine s prozirnim detaljima. Igra se i rastvorenim trakama na rukavima te resicama za seksipil. Iako njezina duga haljina s plavkastim odsjajem nije donijela ništa neviđeno, bila je poprilično efektna na pisti.

Julia and Ben, gosti iz Berlina, na pistu su poslali prave jesenske boje koje su se pretakale u smeđim i plavkastim mrljama. Bilo je tu dobrih kaputa, haljina ispresijecanih tekstura u više nijansi, pokoji dobar vuneni kaput i odjelce. Manekenke su hodale samo u niskim najlonskim čarapama u više slojeva, što je sve zajedno, uz pomalo psihodelične zvukove, djelovalo dramatično.

Mnoge je obrve podigao dizajner iz Turske Safak Tokur koji sve kroji naopačke, pa je kragna jaknice na pojasu, a donji porub oko vrata. Kaput kao da je namijenjen kopčanju otraga, a rukavi su potpuno viška i vise kao kakav ukras sakoa. No najdramatičniji trenutak, popraćen turskim melosom, bila je šetnja pistom bezglavog manekena, te suknje na glavi modela. Kako je sve to izgledalo drugog dana Fashion Weeka Zagreb, pogledajte u našoj fotogaleriji.