FASHION WEEK ZAGREB

Kakav će seksipil biti u modi iduće jeseni

11.05.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Bilo je dramatike, bilo je napetosti prvog dana modnog spektakla Dreft Fashion Week Zagreb, na kojem domaći dizajneri i strani dizajnerski gosti prikazuju kolekcije za jesen i zimu 2012/13. Pogledajte kakve su modne poslastice u zagrebačkom Hypo centru pripremili Philip Colbert, Aba Tomičić Drvar, Iggy Popović, Krie Design, Leandro Cano te Barbara i Gongini

Koliko moda ide ruku pod ruku s umjetnošću, postalo je jasno čim su na pistu Dreft Fashion Weeka Zagreb izašli prvi modeli danske dizajnerske gošće Barbare i Gongini. Bilo je gotovo jezivo promatrati im izblijedjela lica i raščupane kose u neporubljenim, asimetričnim, nabranim i mahom rupama izrešetanim crnim tajicama, majicama, haljinama, tunikama, vestama... Prava crna avangarda, nema se što prigovoriti. Dizajnerica inače koristi prirodne, organske materijale i zalaže se za recikliranje.

Ako ćemo o seksipilu, najbolje ga je svojim kratkim haljinicama, mini suknjicama i odlično krojenim sakoima ispoljila Kristina Burja koja stoji iza svog brenda Krie Design. Našla se u kolekciji nebesko plava kožna haljina, suknja i vruće hlačice s resicama te niz ultrakratkih uskih kreacija s patent zatvaračima po cijeloj dužini leđa. Zanimljiva je bila i njezina igra zakovicama na haljini baš na stražnjici, kao i na crnom sakou i mini suknji. Reviju je zatvorila bijela krznena bundica koja će se nositi uz minicu i štikle. Uspješna je bila i dizajneričina igra na haljinama u dvije boje.

Iggy Popović ženu uvijek uspijeva učiniti nekako drukčijom, a ovaj put učinio je to finim hlačama na faldice uz koje se nose, doduše sasvim elegantni, gornji dijelovi koji podsjećaju na trenirke. Slatke su i tulipan suknjice uz koje idu kratke jaknice satenskog sjaja, ali kroja poput motorističkih jakni, uz napomenu da je riječ o ljubičastoj odnosno ružičastoj boji.

Leandro Cano
, gost iz Madrida, reviju je otvorio pelerinom u boji devine dlake, a uslijedila je kožna majica-jaknica s kopčanjem - otraga. Do izražaja su ipak najviše došle njegove pletene igrarije: haljina s kapuljačom uz pletene hulahopke, sve u bež boji, zatim bodi dugih rukava s otvorom na leđima te divovska ramena na pletenoj haljini uzdignutih volana.

Aba Tomičić Drvar donijela je na pistu eleganciju na šik način. Poigrala se slojevima različitih tekstura, dužina i boja, pa je na bijelu suknju došla siva nadsuknja svezana poput pregače. Na tom su tragu bile krojene i hlače, vrlo zanimljive, posebno elegantne. Osim toga, svakoj bi zaljubljenici u modu dobro došla i jedna dobra bijela košulja iz njezine kolekcije.

Philip Colbert zavolio je Zagreb i njegov Fashion Week, jer se sezonama rado odaziva na poziv. Njegova vječna i prepoznatljiva inspiracija pop artom ovaj put se očituje u haljinicama s printom poznatih londonskih autobusa na kat, tzv. double deckera. Bilo je tu i napola oguljenih banana, ptica, ovnova, potkova. Boje su i opet vesele, osobito hulahopkica koje su izazivale u žutoj, crvenoj, plavoj boji. Za hladnu zimu našla se debela karirana minica i uz nju pelerina, za toplu jesen sve je vrvjelo suknjicama i kratkim haljinicama. Šou koji je napravio dizajner pjevajući uz pratnju svog The Rodnick Banda uživo, i opet je bio nenadmašan iako, za revne pohoditelje ovog modnog događaja - već viđen.