PRAKTIČNO ODIJEVANJE

Deset praktičnih haljina za svaku ženu

28.06.2012 u 09:36

Bionic
Reading

Nema te situacije, pa makar bili pozvani i na primanje u kraljevske dvore uz Kate Middleton, u kojoj vas neće spasiti jedna od deset haljina koje svakoj ženi želimo u ormaru. Neke imate, jednu si možete priuštiti već sada, a ni sniženja više nisu udaljena cijelu svjetlosnu godinu

1.Haljina do koljena za ozbiljan look
Samo za slučaj da vas pozovu na kakvo kraljevsko primanje poput Kate Middleton trebali biste imati jednu ozbiljnu, savršenu i po mjeri krojenu haljinu do koljena, čednu na dekolteu. Poslužit će vam i za posao uvijek kad nemate nikakve druge ideje. Boje? Diskretne, boja pudera, ledenosiva, bijela, tamnoplava...

2.Maksi haljina
Jednostavna haljina koja seže do poda, u nekoj jarkoj boji, izgleda fantastično kad je kakva svečana prigoda u igri, ali je možete nositi i na ravne sandale tijekom dana. Visoke i vitke djevojke mogu nositi uski kroj koji jednostavno prati liniju tijela, dok bi žene s oblinama trebale naglasiti struk ili nositi haljine koje slobodno padaju od dekoltea sve do poda.

3. Chic party haljina
Ponekad djevojka jednostavno želi izaći u grad i ne razbijati glavu što će obući, ni kako će se u tome osjećati. Zato uvijek mora imati jednu haljinu u koju se može pouzdati, u koju uskoči, zatvori zip zatvarač, osjeća se super, nesputano, i poželjno. Da bi vam takva haljinica bila što dugovječnija, neka detalji na njoj, kao i kroj, budu nekakav miks klasike i trendova, primjerice, uvijek ćete moći isfurati šljokice na dekolteu, retro boje i dužinu iznad koljena.

4.Lepršava koketna haljinica
Za tople ljetne dane i isparavajuće večeri ništa nije slađe od lepršave haljinice koja se može nositi i na ravne sandale i na lude štiklice. Nosite je uz neki zanimljiv nakit. Poslužiti vam može čak i ljeti uz vestu i debele hulahopke.

5.Haljina s cvjetnim printom
Dužine do koljena ili do gležnja, kako vas volja, ali barem jednu cvjetnu haljinicu morate posjedovati. Spasit će vas i kad su u pitanju vrtne roštiljade, ali i vjenčanja i večernje zabave. Za romantiku birajte sitne cvjetiće koji su veliki hit ovog ljeta, a ako se osjećate moćno i odvažno, birajte velike i upadljive cvjetne uzorke.


6.Seksi mini haljina
U svakoj ženi čuči smjela, glamurozna zavodnica. A kako kroz modu može ispoljiti svoje ja, zašto ne bi pokazala svoj unutarnji (i vanjski) sjaj u maloj mini haljinici? Za vikend koktel partyje ili izlaske s prijateljicama nema boljeg načina za lansiranje u središte pozornosti.

7.Haljina u kojoj ste seks bomba
Uska haljina koja laska tijelu, podiže grudi, izdužuje noge, naglašava bokove - nužnost je u ormaru. Upamtite, kod ovakve haljine nije bit u pokazivanju previše kože, nego u ostavljanju najboljeg od vas mašti! Što će reći da je haljina uska, šljokičasta, ali dužinom i otvorom na dekolteu poprilično diskretna.

8.Tamnoplava klasika za dan i noć
Ponekad vam se jednostavno ne nosi crno, a želite igrati na sigurno. Zato je tu dobra tamnoplava haljina u kakvima zna zablistati Kate Middelton. U njoj možete provesti dan na poslu, a navečer, uz dodatak štikli i male pismo-torbice, izaći na piće.

9.Mala bijela haljinica
Bijelo više nije rezervirano samo za ljeto. Mala bijela haljinica totalno je 'in', a kupite li je ovog ljeta, veselit će vas u ljetnim noćima, dok ćete je najesen i dalje moći nositi uz malu vesticu i čizmice. Smatrajte je novom bijelom košuljom, eto, toliko je 'must have' u ormaru!

10.Mala crna haljinica
Ako još nemate malu crnu haljinicu u ormaru, što čekate? Crna boja laska svakoj ženi, i još uz štikle, podignutu kosu, crveni ruž na usnama... Neodoljivo!