SPEKTAKL U VENECIJI

Raskošno vjenčanje Salme Hayek i milijardera

27.04.2009 u 06:15

Bionic
Reading

U neponovljivom izdanju holivudska glumica meksičkog porijekla Salma Hayek u Veneciji je stala pred oltar, uz bok svojem izabraniku Francoisu-Henriju Pinaultu. Na vjenčanje je doputovala čitava holivudska vojska slavnih

Mlada je izgledala zadivljujuće u vjenčanici Balenciaga, koju je dizajnirao Nicholas Ghesquiere. Kosu je jednostavno sklopila u punđu i ukrasila dugačkim velom. U ruci je nosila buket orhideja prepun kristalića.

Par je 14. veljače sklopio granđanski brak u Parizu, u mnogo skromnijem ozračju. Zato su u Veneciji upriličili spektakularno dvodnevno slavlje za 150 uzvanika.

U petak su se uzvanici zabavljali na plesu pod maskama, a u subotu je upriličena svadbena ceremonija. Na listi uzvanika našla su se imena iz svijeta filma, glazbe i mode. Naravno, bila je tu Salmina i Henrijeva kći Valentina te Henrijeva kći iz prvog braka, Mathilde.

Prijemu u palači Grassi između ostalih nazočile su glumice Charlize Theron i Penélope Cruz, glumci Javier Bardem i Stuart Townsend, pjevač Bono Vox, dizajnerica Stella McCartney, supermodel Lily Cole te bivši francuski predsjednik Jacques Chirac.

Spomenimo i imena poput Antonia Banderasa i Melanie Griffith, Eda Nortona s djevojkom, glumicu Zhang Ziyi, Oliviera Martineza, glumice Lucy Liu i Ashley Judd, dizajnericu Guccija Fridu Giannini te modnu urednicu Annu Wintour.