CRO A PORTER, 3. VEČER

Ovako otkačeno žene odijevaju hrvatski dizajneri

24.03.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Zanimljiva dizajnerska imena pokazala su u petak navečer u Westgateu kamo smjera hrvatska moda: treću večer Cro A Portera uveličali su Monika Sablić, Zoran Aragović, Elfsi, Borna Rajić i Boris Pavlin

Vrapci na grani već pjevaju da se ovog proljeća nosi cvjetni print, ali vjerujte, Borna Rajić cvjetne kombinacije vidi na neki sasvim svoj način. I prije revije objavila je svoje nadahnuće havajskim printom, da, onim koji je tijekom vremena postao sinonim za neukus i kič, te definitivno osvojila pozornost modne publike. Nakon odgledane revije možemo reći da je dizajnerica, nakon niza podvojenih mišljenja oko svojih prvih dviju kolekcija, ovoga puta opet vraški hrabro istupila. Ne preostaje vam drugo nego pogledati fotke njezinih novih uradaka te procijeniti je li uspjela i na koji način se koketno poigrala s glamurom dokonih dama iz Palm Springsa sredinom prošlog stoljeća.

Boris Pavlin
baš svaki put na pisti ispriča neku bajku te je i ovoga puta uspio potpuno utišati modnu publiku i natjerati je da prati, divi se, promatra detalje, slijedi nit. Njegova stilska dotjeranost ponovo je besprijekorna, a njegove haljinice ostaju romantične i ljupke. Zelena, lila, bež ili tirkizna čipka te svileni vez, sa svim svjetlucavim detaljima, dali su konkretan uvid u kasne pedesete i rane šezdesete godine prošlog stoljeća kroz haljine koje padaju niz tijelo do poda i one fino krojene u gornjem dijelu i nabrane u struku, koje sežu do koljena. Nosivo? Apsolutno, za svaku glamurozniju priliku.

Dizajnerski dvojac iz čijih mini haljinica ne izlazi Jelena Rozga preimenovao je čak i Pepsi u Elfs, barem na svojim majicama za moderne dečke. Ali, naravno, nisu muškarci na pisti bili ti koji su vodili njihovu reviju, ipak su to bile ljepotice u kratkim i prekratkim mini haljinicama, do bola uskim, s otkačenim printovima na rozoj, plavoj, narančastocrvenoj ili bijeloj podlozi. Izmjenjivali su se na njima Eiffelov toranj, Kip slobode, američka zastava, štikle, lubenice, klavir i note... To se zove dobrodošlo podilaženje modnoj publici koju su nanizali! Damice će nakon vrućeg dana uskočiti u vruću noć, u prozračnim tunikama koje se stežu u struku i izazivaju romantikom zahvaljujući svjetlucavim detaljima. Ne zaboravimo spomenuti ni da se na ružičastu trenirku, seksi usku, nose štikle.

Pistom je s dizajnerima za kraj prošetala i njihova vjerna pratiteljica Jelena Rozga, u turbo minjaku, razumije se, te je izgledala poput Barbike, a uslijedio je i glasan pljesak.

Reviju Zorana Aragovića otvorila je njegova muza Ella Dvornik, a kolekcija je prepoznatljivo vrvila bojama i grafičkim printom. Bilo je tu vrlo chic kombinezona s kratkim hlačama, haljinica s volanima, pokoja maksi haljina s koncentriranim krugovima, životinjskim uzorkom. Pruge su se na njihovim kreacijama sudarale u svim smjerovima i bojama, da ne pričamo o kvadratima i točkicama. Prepoznatljive su već i clutch torbice s ovim potpisom, kojih se također našlo nekoliko.

Monika Sablić
svoje je haljine krojila uz glazbu grupe Madre Badessa, u mediteranskom ugođaju, a uzor joj je prava dalmatinska žena. Nastale su tako kreacije za romantiku, u svili, organdiju, krepu, čipki i brokatu. Haljine, široke hlače i pokoji kombinezon dolaze u bijeloj, zlatnoj i bež boji, uz tragove žute. Svakako jedna kolekcija koju će moderne žene rado uvažiti.