DOVE FASHION.HR 2. DAN

Nitko ne može odoljeti glamuroznoj zavodnici

17.03.2012 u 00:19

Bionic
Reading

Drugu večer Dove Fashion.hr otvorila je revija Bambi by Zigman predstavivši razigranu i šarenu dječju kolekciju, a djevojčice u kaputićima i tunikama šarenih kariranih uzoraka oduševile su sve prisutne. Nakon toga uslijedile su glamurozne haljine Aleksandre Dojčinović, hrabri spoj svile i kože Ogija Antunca i Zorana Mrvoša, osvajajuće pletivo Igora Galaša te zanimljive višeslojne suknje Ane Marije Ricov

Još jedna uspješna i zanimljiva suradnja poznatog riječkog dizajnera Jurja Zigmana s Bambijem rezultirala je neodoljivom kolekcijom za djevojčice. Simpatične i razigrane klinceze odjevene u karirane kaputiće, tunike, haljinice i trobojne tajice sa originalnim 'zakrpama', veselo koračajući i okrećući se pistom nikoga od prisutnih nisu ostavile ravnodušnim, što je pokazao i gromoglasni pljesak. Dječja moda više nikada neće biti dosadna i neupečatljiva, ne nakon Zigmanove vesele i šarene dječje kolekcije. Suknjice i tunike s volačićima, majice sa simpatičnim dječjim printom i tajice sa 'zakrpama' odlično su izgledale u spoju sive, ljubičaste i crvene boje, a reviju je zaokružio pravi dječji damski kaputić – ljubičast, dužine do koljena i obrubljen krznom, baš onakav kakav bi svaka djevojčica poželjala u svom ormaru.

Na elegantnim haljinanama od finog padajućeg materijala, koji laska ženskoj figuri, odmah je bio prepoznat dizajnerski potpis Aleksandre Dojčinović. Glamurozna i ženstvena revija vratila je zaboravljeni sjaj i glamur staroga Hollywooda, a reviju je nosila i poznata manekenka Vedrana Linardić. Za predstojeću sezonu mnogima jedna od najomiljenijih dizajnerica predlaže jednobojne haljine, duge do poda, ili pak one uže, duljine do koljena. Boje koje su prevladavale bile su jarkocrvena, bijela, tirkizna, a našlo se tu i očaravajućih crnih kreacija ukrašenih bogatim faldama te kombinezon boje pudera sa širokim nogavicama. Kroz cijelu kolekciju slagali su se tonovi. Tako je uz glamuroznu crvenu haljinu išla vatreno crvena krznena stola, a uz onu narančastu, dugu do koljena, bundica u istoj boji. U kolekciji je svoje mjesto našao i prepoznatljivi uski remen, ovoga puta u raskošnoj zlatnoj boji.

Ana Maria Ricov predstavila je kolekciju u pretežito sivim i crnim tonovima, uz primjese kraljevske ljubičaste i jarke zelene. Modeli zanimljivih krojeva s vješto kombiniranim, naizgled nespojivim, materijalima i dezenima rezultirali su crnim i sivim nestrukiranim i višeslojnim haljinama i suknjama blagoga A kroja, te ljubičastim i zelenim sa zanimljivim rebrastim naborima. Kratke jaknice od sjajnog materijala izmjenjivale su se sa sivim kaputima do koljena koje su krasili veliki džepovi i kragne.

Additive Collection, nastala u suradnji Igora Galaša s pulskom Arenom, izmamila je brojne uzdahe pripadnica ljepšeg spola koje su si poželjele barem jednu raskošnu pleteninu u svom ormaru. Duge pletene veste sa raskošnim kapuljačama nedoljivo su podsjećale na kapute, a naizgled obične haljine bez rukava ili s onima do lakta krasio je neobičan detalj 'izvučenih' džepova na bokovima. Profinjena i nosiva, a na mahove avangardna kolekcija nizala se u tamnim smeđim tonovima, boji lavande, bež nijansama te mnogima oduzela dah u čisto bijeloj varijanti. Ovoga puta prepoznatljive velike kapuljače su gotovo iščeznule, a nasljedili su ih predimenzionirani i raskošni ovratnici i kragne te jedna, ali dovoljna, ljubičasta pletena torba.

Kolekcija s potpisom Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš rezultirala je doista zanimljivom kombinacijom. Kolekcija izvedena u koži i svili pokazala je savršeni spoj krutih i mekih materijala. Kožne hlače s prozirnim crnim ili bež prozračnim tunikama nošene su uz kratke kožne jaknice zanimljivog asimetričnog kroja i metaliziranih zatvarača. Da se neformalna, ulična moda odlično slaže s profinjenom ženstvenošću, pokazali su modeli kožnih hlača sa sjajnim ljuskicama, iste takve haljine i tunike te višelosjne haljinice do koljena. Muška moda za predstojeću sezonu osvježena je, pak, dodatkom bijele boje te asimetričnim jaknama s neizostavnim metalnim detaljima.