HIT

Kako su nastale najpopularnije stezne gaćice na svijetu?

08.03.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Popularnost steznih hlačica Spanx, koje skrivaju svaki nabor ispod uskih haljina i obećavaju uspješno skrivanje i onog najmanjeg nedostatka, vrlo brzo se proširila blještavim svijetom Hollywooda. Spanksice su postale nezaobilazne na svakom crvenom tepihu, a njihovoj kreatorici Sari Blakely donijele vrtoglavu zaradu

Četrdesetjednogodišnja Sara Blakely prije nekoliko godina sanjala je o rublju koje se ne ističe ispod odjeće, ne steže te djeluje nevidljivo. Kako je u to vrijeme radila kao prodavačica od vrata do vrata, tako je Sara shvatila koliko je usko i obično rublje neudobno, stoga je odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Uzela je vlastitu ušteđevinu od 5.000 dolara te odlučila stvoriti rublje koje je nekoliko godina poslije jednostavno oduševilo brojne celebrtiyje poput Gwyneth Paltrow, Octavije Spencer i Emily Blunt, piše Daily Mail

Sada Sara krasi Forbesovu naslovnicu s veliki natpisom 'milijarderka' pokraj svoga imena, a tvrtka joj danas vrijedi oko milijardu dolara. 'Nikada prije nisam radila u modi ili u prodaji. Samo mi je trebalo donje rublje koje tada još nije postojalo. Naziv za donje rublje 'Spanx' mi je zvučao smiješno i zabavno, a što je najvažnije, nikada ga nitko nije zaboravio', izjavila je Sara koja se još uvijek boji javnih nastupa, ali i letenja avionom te visina.

Popularne stezne hlačice Spanx

Osim što je izumila donje rublje koje, prema riječima mnogih, ne ostavlja tragove na odjeći, vrlo je praktično i, što je najvažnije, udobno, 41-godišnja Sara fascinira mnoge zbog nevjerojatnog uspjeha svoje tvrtke koju nikada nije oglašavala ni investirala u marketing.

Vrtoglav uspjeh Spanxa započeo je onoga trenutka kada je slavna voditeljica Oprah Winfrey 2000. godine Spanx izdvojila kao svoj omiljeni proizvod te godine, a istoga trenutka za danas vrlo popularne spanksice počele su pljuštati narudžbe iako tvrtka u tom trenutku nije imala ni web stranicu.

Prve godine tvrtka Spanx, koja je potpuno u vlasništvu Sare Blakely, ostvarila je dobit od četiri milijuna dolara, a iduću godinu nevjerojatnih deset milijuna dolara, a Sara nikada ni novčić nije potrošila na oglašavanje ili traženje investitora. Ubrzo nakon steznih hlačica, Sara je ponudu proširila na gaćice, grudnjake i kupaće kostime.

Kako da nikada nije sanjala da će se obogatiti, samo je htjela probleme s kojima se nose mnoge žene riješiti na moderan način. 'Mislim da novac od vas čini osobu kakvu već jeste. Ako ste loša osoba, možete postati još gori, a ako ste dobra osoba, postat ćete još bolji. Novac je zabavno zarađivati, ali ga je i zabavno trošiti i darivati', rekla je Sara koja je uživa u životu i braku s Jessejem Itzlerom s kojim ima dvogodišnjeg sina Lazera.