Moda i ljepota ODJEĆA UMJESTO NOVCA

Manekenka prozvala Marca Jacobsa zbog honorara

  • Autor: tportal.hr
  • 6.3.2012 10:48:56
  • 6.3.2012 9:21:10

Bez obzira na to što se život manekenki čini uzbudljivim, više smo puta svjedoci teškoća koje prolaze, od neuhranjenosti do dugova, jer agencije ili dizajneri ne plaćaju honorare. Na listi onih koji ne podmiruju dugove našao se i slavni dizajner Marc Jacobs

Osim što se bore sa zahtjevnim standardima fizičkog izgleda, manekenke često ne dobivaju svoje honorare ili im bude plaćeno u odjeći dizajnera za kojeg su radile.

Manje je poznato da manekenke znaju satima biti s dizajnerima dok oni razmišljaju što će točno predstaviti na pisti, a one isprobavaju odjeću do kasnih jutarnjih sati dok sav posao ne bude završen i revija spremna.

Svoje iskustvo o pripremama za reviju s Marcom Jacobsom opisala je 17-godišnja Hailey Hasbrook. Huffington Post prenio je dio njezinih malih memoara koje je zapisivala i objavila.

Mankeneka opisuje da je za slavnog dizajnera radila van dogovorenih rokova i do sitnih jutarnjih sati. Zvao bi njezinu agenciju i tražio da se vrati kad završi s drugim obavezama.

Na kraju je Hailey napisala da joj svi sati napornog rada koji su trajali i do pet sati ujutro nisu plaćeni, već je od Marca dobila odjeću, cipele i torbe. No to joj neće platiti račune niti napuniti hladnjak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više