LANA BIONDIĆ:

U haljinama koje kreiram žene izgledaju mršavije

02.03.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Svestrana Lana Biondić bacila se i u dizajnerske vode, a njezine haljine moći će se kupiti za 1500 kuna

Nakon pisanja knjiga, bavljenja marketingom te biranja i kupovine odjeće za suprugove dućane Heruc galerija,

Lana Biondić

bacila se i u kreatorske vode. Naime, svestrana Lana pokrenula je svoj modni brend i osmislila liniju haljina S-dress. 'Riječ je o prvom hrvatskom modnom patentu, industrijskom proizvodu koji sam razvila u suradnji s tvrtkom Neores. Osnovala sam tvrtku u Londonu koja će kolekcije S-dressa zastupati na svjetskoj razini', pojasnila je novopečena

dizajnerica u Večernjakovu Ekranu.

Njezine haljine napravljene su tzv. bešavnom tehnologijom, i to od materijala koji je, kako opisuje, ugodan i ima efekt druge kože: 'Vrši kompresiju tijela tako da je sve na svome mjestu, a siluetu čini tanjom za jedan konfekcijski broj.' Lana ističe da su haljine funkcionalne jer se ne moraju glačati, peru se u perilici rublja, a s obzirom na to da je materijal mekan, stanu u ručnu torbu.

'To su bezvremenske haljine koje prate liniju tijela s, primjerice, američkim dekolteom, otvorima koji ističu ramena. Tu je i kolekcija malih crnih haljina koju ćemo razviti u dvije dužine: za dan, koja pokriva koljena, i večernje, kraće, koje su više seksepilne', opisala je Lana svoje S-haljine koje će koštati 1500 kuna.

Svoj novi poslovni pothvat predstavila je na milanskom Tjednu mode, a, kako kaže, naišla je na nevjerojatan uspjeh. Budući da su se neke poznate dame poput Mije Kovačić i Jelene Popović Volarić već fotografirale u njezinim haljinama, nema sumnje da će joj se uspjeh nasmiješiti i na hrvatskom tržištu. Kako izgledaju Lanine haljine, možete pogledati u našoj fotogaleriji.