NE MARI ZA MODU

Jane Birkin ima samo jednu izlizanu birkinicu

29.02.2012 u 09:49

Bionic
Reading

Glumica, pjevačica i modna ikona, Jane Birkin, najpoznatija je burnoj ljubavnoj vezi s Sergeom Gainsbourgom s kojime je seksi glasom opjevala i pjesmu 'Je T'aime Moi Non Plus' te po legendarnoj torbi Birkin koju svaka dama koja prati modu ima u svome ormaru. No u intervjuu Jane otkriva kako osobno posjeduje samo jednu birkinicu koju je u potpunosti prekrila bedževima i naljepnicama

U intervjuu za australski Sunday Mail Jane Birkin po kojoj je nazvana legendarna torba Hermes koja je svoje mjesto pronašla u ormarima brojnih slavnih, poznatih i bogatih otkrila je kako ona osobno posjeduje samo jednu birkinicu, koja je već iznošena i u potpunosti prekrivena značkama, bedževima i naljepnicama i to tako da ne bude očito da se radi, kako kaže, o 'prokletoj birknici'.

'Koji je smisao u tome da imam još jednu torbu. Treba mi samo jedna i ta mi je dovoljna, i prilično je teška. Mislim da ću morati na operaciju zbog bolova u ramenu', rekla je Jane koja je istaknula kako je sklonija većim torbama. No činjenica je da Jane sada već nosi svoju četvrtu po redu birkinicu, a su preostale tri prodane na humanitarnoj aukciji.

Jane Birkin s Hermesovom torbom koja se zove po njoj

'Ako mogu poslužiti za dobrotvorne svrhe, tim bolje. Ta činjenica ih čini simpatičnijim i pristupačnijim torbama umjesto toga da predstavljaju 'snobovsku' torbu.'

Filmska zvijezda i pjevačica, prije nego što je slavna torbica dobila njezino ime i vinula je među zvijezde, održavala je nekoliko burnih ljubavnih veza s muškarcima kao što su skladatelj John Barry, Serge Gainsbourg i Jacques Doillon.

U prošlosti zagriženi zaljubljenici u modu čak su se upisivali na liste čekanja te strpljivo čekali nevjerojatnih šest godina kako bi postali ponosni vlasnici kultne torbice plaćajući za birkinicu vrtoglavih 150 tisuća dolara, možda i više, ovisno o njezinoj veličini i kvaliteti kože od koje je izrađena.

Prošle godine u Dallasu na aukciji crvena birkinica načinjena od krokodilske kože i ukrašena bijelim zlatom i dijamantima dostigla je cjenovni rekord te je prodana za nevjerojatnih 203.150 tisuća dolara.

No za Jane Birkin postoje puno važnije stvari od modnih dodataka. Kako bi odala počast čovjeku s kojim je provela 13 godina i koji je napisao mnoge njezine pjesama, koncertom u Adelaideu sljedećeg mjeseca obilježit će dvadeset godina od smrti Sergea Gainsbourga.