VJEČNI ADUT

Mala crna haljina za svaki oblik tijela

14.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Bez obzira koji stil odjeće nosite, ono što definitivno svaka žena mora imati u ormaru je mala crna haljina. Prigodna je za večernje i dnevne izlaske, jer ovisno s čime je kombinirate može djelovati svečano i casual. Mala crna haljina, pod uvjetom da odaberete onu pravu, može biti vrlo seksi, zavodljiva te vas učiniti mršavijima

Izgled male crne haljine znatno se promijenio od vremena kraljice stila Audrey Hepburn. Nekada duga, ravnoga kroja, bez rukava i ukrašena rukavicama i biserima oko vrata, mala crna haljina se u današnje vrijeme prilagodila raznim stilovima, od kratke, uske, duboko dekoltirane, pa sve do one naglašenog struka, romantične ili potpuno seksi, piše Yahoo Shine.

Kako je mala crna haljina doista vječni odjevni predmet, nosiv u gotovo svim prilikama, važno je pomno odabrati onu koja odgovara vašem obliku tijela i stilu. Činjenica je da nema male crne haljine koja odgovara svakom obliku tijela i svakoj veličini, stoga prilikom izbora treba voditi računa što na svome tijelu želite istaknuti, a što sakriti, ali i da se u njoj osjećate udobno.

Vitka figura
Vaš cilj je tijelu dodati obline. Vitka figura ne zahtijeva posebno 'skrivanje' te slobodno posegnite za onom uskom, pripijenom uz tijelo. Odličan odabir je haljina ravnoga kroja, blago strukirana, dugih rukava i s dužinom do koljena. Ovaj klasični izgled male crne haljine uz odgovarajući nakit, šminku i frizuru bit će prikladan za gotovo sve prigode. Uski kroj haljine izdužit će vašu figuru i prikazati je vrlo vitkom, a u prvom planu će biti noge.

Figura oblika kruške
Figuru oblika kruške karakterizira vitki gornji dio tijela te jači donji dio tijela. Ono što trebate postići malom crnom haljinom je ravnoteža gornjeg i donjeg dijela tijela. Prvi odabir bi vam trebale biti haljine ukrašene detaljima na gornjem dijelu koji odvlače pozornost s guze i bokova, a haljina bi gore trebala biti uska i seksi te se prema dolje lagano širiti. Odaberite dekoltiranu haljinu otvorenih ramena i leđa laganog ženstvenog A kroja.

Figura oblika jabuke
Kod tijela oblika jabuke problematično je područje struka, a haljina s definiranim strukom stvorit će iluziju manjeg trbuščića. Osim toga, detalji, poput romantičnih čipkastih, prebacit će fokus na gornji dio tijela.

Dječački oblik tijela

Slično kao i kod vitke figure, u ovome slučaju cilj male crne haljine je dodati tijelu obline. Stoga slobodno posegnite za višeslojnim haljinama, a dobar odabir su i one s balon suknjama ili pak s naborima. Bolji izbor su one kraće jer će naglasiti noge, a ne treba izbjegavati ni točkice koje će dodati obline.

Oblik pješčanog sata

Tijelo oblika pješčanog sata može se pohvaliti oblinama koje malom crnom haljinom treba istaknuti. Prilikom odabira haljine uzor može biti i Beyonce koja svoje obline uvijek odlično 'upakira' u kakvu seksi haljinu. Kraće i uže haljine naglasit će prirodno vrlo ženstvenu figuru te istaknuti struk. Naborane sa strane, napravljene od sjajnoga materijala, ukrašene šljokicama, dvobojne - samo su neke od mnogih koje možete izabrati.

Punašna figura

Haljina koja mora savršeno pratiti figuru, no ne smije biti preuska - ključno je pravilo u ovome slučaju. Haljina na preklop s malo dubljim dekolteom u obliku slova V je jedan od najboljih izbora. Pripazite da suknja ne bude preuska ili pak preširoka, a haljina bi trebala sezati do koljena te davati dojam glatkoće.