KAMO SMJERA MODA

Gucci predviđa mračnu iduću zimu

23.02.2012 u 15:10

Bionic
Reading

I dok su na pistama nekoliko proteklih sezona prevladavale svijetle boje, Gucci je taj trend bezobzirno napustio na Tjednu mode u Milanu koji je upravo počeo

Većina modela koje potpisuje modna kuća Gucci za jesen/zimu 2012/13. u mračnim je bojama, a neobični asimetrični krojevi, odlični materijali i maštovite aplikacije jamče uspjeh kolekcije. Prava se drama odvija u močvarno zelenoj, tamnoplavoj i boji burgundca.

Iza potpisa Gucci stoji glavna dizajnerica Frida Giannini, a ispečena kreativka svakako zna začarati haljinu, zapravo haljine sve do jedne u kolekciji, dostojne pojavljivanja na dodjeli Oscara. Baršun, perje, šifon dušu su dali za glamur, a čipka i til za seksipil.

Biznis ove kuće visoke mode rastao je u prošloj, iako još uvijek kriznoj godini, za 5,5 posto, no za 2012. joj talijansko modno udruženje predviđa pad prodaje od 5,2 posto, piše Daily Mail.

Milano je željno iščekivao i reviju Francesca Scognamiglia, koji je donio nosive bluzice, dobro krojene hlače, kožne haljinice i odijela. Zelena i nježno narančasta jedine su boje koje iskaču iz crnila i sivila.