TJEDAN MODE, NEW YORK

Odijela, kravate i lakirane cipele samo za žene

17.02.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Dvojica američkih dizajnerskih magova, Ralph Lauren i Calvin Klein, zatvorila su u četvrtak Tjedan mode u New Yorku, oduševivši kolekcijama za jesen/zimu 2012/13.

Karirano odijelo s hlačama, košulja, prsluk sa sitnim uzorcima koji tvore pruge te šešir i francuska kapica ključni su komadi kolekcije za iduću jesen i zimu s potpisom Ralpha Laurena. Komad odjeće u koji će također valjati uložiti, a nosi ovaj potpis, jest ženski kaput. Strogo krojen, dužina koja prelazi koljena, na dvoredno kopčanje.

Svilene kravate obvezatne su za svaki 'ralphlorenovski' look, kao i muškobanjaste cipele, često lakirane. Sivilo i smeđe tonove poželjno razbija crvena, ljubičasta ili boja ciklame, primjerice u obliku marame i rukavica.

Calvin Klein Collection
donosi crne haljine u pojasu razbijene metalik zlatnim remenom. Kožne olovka suknje i haljine te hlače ostaju klasik u ponudi, no s modernim štihom i umetkom blijedozelenkaste boje. U toj su boji ovaj put i kaputi, suknje i mrkvaste hlače.

Osim klasičnih haljinica koje prate tijelo, za čiste klasičarke, Calvin Klein se obraća i damama koje vole biti trendovski odjevene, a to će iduće jeseni i zime, vidljivo je kod brojnih njujorških dizajnera, predstavljati haljine voluminozne oko bokova, ramena i na rukavima.

Pogledajte kako je to izgledalo na pistama i kamo smjera moda za hladne dane.