POČEO NY FASHION WEEK

Kakvi nas modni trendovi očekuju?

10.02.2012 u 11:35

Bionic
Reading

New York je opet svjetski modni vladar – počeo je Tjedan mode, a među poslasticama prvog su dana servirane kolekcije za iduću jesen i zimu koje potpisuju BCBG Max Azria i Cynthia Rowley

Jake boje koje maštovito, ali neočekivano i snažno razbijaju kreacije, od ležernih do svečanih i glamuroznih, dale su pečat kolekciji BCBG Max Azria i proljetno-ljetnoj, a sada i se trend nastavio i kroz kolekciju za hladnu 2012/13. godinu.

Krzno je dobilo podosta mjesta u kolekciji, najčešće kao dodatak na ramenima ili oko vrata, kako bi razbilo svaku pomisao na zimsku monotoniju ovim potpisom. Nije nova kolekcija tako donijela ništa nova, ali je svakako odlično izvedena i mahom nosiva (što je u vrijeme krize obilježilo većinu kolekcija čak i kad je riječ o kućama visoke mode).

Tzv. shift-haljine, dakle one koje nisu strogo definirane u pojasu, nemaju volumena i ravno padaju te nabrane suknje, kao i bluze, tunike i hlače širokih nogavica, upile su paletu koja se sastoji od sofisticirane crne, bež i tamnoplave boje te boje burgundca, koje su naglašene strogim presjekom u obliku zelene, tirkizne, koraljne i oker trake.

Još mnogo 'boemskiju' kolekciju pokazala je Cynthia Rowley, pogledajte samo predimenzionirane kapute, toliko voluminozne da neće biti dovoljno isfurati ovaj stil samo krađom ovog dečkovog toplog rekvizita.

Voluminozni su i rukavi na inače uskim koktel-haljinama pa i kožni top koji se nosi povrh majice iste boje. Da bi sve to imalo smisla, odnosno da bi iz žene ipak zračilo puno od seksipila, tu su spasonosne olovka-suknje do iznad koljena ili jako uske hlače.

Uzorak koji podsjeća na lomljeni led proteže se dobrim dijelom kolekcije, što ženi daje i onu opasnu crtu za kojom vapi u ovim nesmiljenim vremenima.