KAO JAJE JAJETU

Zašto se slavni parovi odijevaju isto?

25.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Što nam slavni parovi koji se odijevaju isto svojim stilskim izborom žele poručiti? Kad nečija odjeća vrišti 'mi smo tako skladni' znači li to da su jako bliski ili su pak otišli korak dalje u dokazivanju te bliskosti

Sve veći broj slavnih parova odijeva se slično. Kate Winslet i njezin novi dečko Ned RocknRoll nedavno su fotografirani u potpuno istoj odjeći – crnim topovima, sivim jaknama, otrcanim trapericama i sa sunčanim naočalama pa izgledaju više kao manekeni za istu robnu marku, nego par.

Tu je i Jennifer Aniston kojoj se mediji već dugo izruguju zbog njezine sposobnosti da se adaptira i potpuno replicira stil muškarca s kojim je trenutačno u vezi. Otkako hoda s Justinom Therouxom prigrlila je grunge stil, pa sve češće nosi otrcano, ali šik pletivo, rasparane traperice i pamučne majice. Nicole Kidman pojavila se sa suprugom Keithom Urbanom u gotovo identičnom crnom odijelu, primjećuje Daily Mail

Taj su trend prepoznale i modne marke pa sve više prodaju uniseks kolekcije: Ralph Lauren, Burberry, Versace i D&G redovito u oglasima pokazuju parove odjevene u njezinu i njegovu verziju najnovije kolekcije svojih luksuznih brandova. No, postavlja se pitanje prikazuju li time slavni parovi svoj isti modni ukus ili tretiraju jedno drugo kao must have dodatak. Moguće je i da inzistiranje na istom stilu govori više o njihovoj vezi nego što bi htjeli priznati.

Kate Moss i Jamie Hince uspijevaju izgledati cool u svom rokerskom stilu odjeveni u uske traperice, čizme do gležnja i otrcane sakoe. Kad nisu na crvenom tepihu, Tom Cruise i Katie Holmes odjeveni su jako slično u isti tip traperica, veste i jakne od antilopa.

'Kopiranje izgleda govori kako imaju problema s pronalaskom vlastitog identiteta', kaže britanska psihoterapeutkinja Christine Elvin. To se najčešće primjećuje kad je jedan partner puno mlađi ili znatno manje slavan. Sjetite se Harrisona Forda i Caliste Flockhart, 23 godine mlađe zvijezde serije 'Ally McBeal' koja je preko noći zapustila svoj glamurozni izgled i zamijenila ga ležernim stilom odjevena u traperice i bejzbol kapice koje voli nositi njezin puno stariji suprug.

Michael Douglas i 25 godina mlađa Catherine Zeta Jones u neformalnim se prilikama pojavljuju odjeveni u golferske pamučne majice istih pastelnih boja. Ponekad je isti stil vjerojatno vizualni način da se demantiraju negativni napisi u novinama kojima se slavni trude pokazati kako im se veza ne raspada. Kad god osvanu negativno intonirani naslovi o braku Davida i Victorije Beckham, njihov je sljedeći potez očekivan: dat će se fotografirati u istoj vrsti odjeće poručujući 'mi smo tako skladni'.

Spisateljica glavna scenaristica serije 'Larin izbor' Jelena Veljača voli ženstvene komade odjeće. Često odjevena u romantične haljinice, bluzice ili maksi haljine, Jelena uspješno kombinira uvijek ženstvene komade s onim modernima ili pak vintage, dok se Janko, kao i većina muškaraca drži dobro provjerene klasike.

Manekenka, ekonomistica i glumica Anita Dujić najbolje se osjeća u haljinicama i kako sama kaže, to joj je uvijek najbolje rješenje jer se haljinom obuće od glave do pete. Njezin dečko, Ivan Veljača, brat spisateljice Jelene Popović Volarić često bira sakoe, majice na v-izrez i kožne hlače, a usprkos jedinstvenom modnom izričaju ovaj par uvijek djeluje usklađeno.

Na modernim i domišljatim modnim kombinacijama, Tatjani Ivanišević pozavidjeli bi mnogi, a bez obzira radi li se o kakvom svečanom eventu koji zahtijeva glamuroznu haljinu ili pak običnoj šetnji po gradu, Tatajana uvijek uspješno bira domišljate modne kombinacije s dozom seksipila. Njezin suprug, bivši tenisač Goran Ivanišević uspješno ju prati, bilo da se radi o sportskoj, casual odjeći ili o onoj malo svečanijoj.

Bračni par Lejla i Tarik Filipović uživaju u zajedničko provedenom vremenu, ali i odgajanju dvojce sinova. No, nikako ne pripadaju u skupinu roditelja bez stila. Voditelj i glumac Tarik najčešće odijeva odijela koja uspijeva nositi i na ležerni način, a njegova uvijek šarmantana supruga Lejla najčešće zablista u ženstvenim kombinacijama čiju osnovu čine haljinice i košuljice.

Tatjana i Goran Ivanišević najčešće su modno usklađeni

Zanosna trudnica Severina i njezin dečko Milan Popović u slatkom su iščekivanju rođenja svog prvog djeteta, no ni to ih nije omelo da budu uvijek dotjerani i modno usklađeni. Na samome početku trudnoće Seve je blistala u kratkim haljinicama, a nakon toga je zadivila dugim maksi haljinama. Milan je pak uvijek vjeran casual stilu.

Prelijepa voditeljica Nikolina Pišek može odabrati gotovo svaku kombinaciju i izgledati fantastično, a njen dragi Matija Ćorković uz nju će zato uvijek dobro izgledati. I kad sjede opušteno na piću, skladno djeluju zajedno.

Vitka glumica Bojana Gregorić često kaže da genima zahvaljuje na dobroj figuri i nakon drugog poroda. Stoga joj je lako odabrati odjeću koja ističe njenu zavidnu liniju, a svejedno je udobna i trendi. Isto vrijedi i za njenog supruga Enesa Vejzovića, koji poput većine muškaraca voli casual odjeću.

Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić skrivaju se od kamera kad god je to moguće, ali kad ih paparazzi uhvate uvijek su skladan par. Ne vole biti upadljivi, niti previše elegantni već se očito najbolje osjećaju u ugodnoj odjeći koju Zrinka itekako detaljima zna iskoristiti da naglasi svoju ljepotu.

'Ljudi imaju tendenciju da izabiru partnere koji su im slični, a s vremenom sve su im sličniji interesi i aktivnosti, što znači da će im i odjeća postati ista. No ako ste baš u odjeći počeli nalikovati jedno drugome kao jaje jajetu morate se zapitati kome pokušavate dokazati bliskost', kaže Christine Elvin.

Sigurni i sretni parovi ne moraju ropski kopirati jedni druge. 'Većina nas je obično zgrožena kad shvati da se naš partner jednako odijeva i najčešće jedna i druga strana u vezi potrči promijeniti stil', kaže Elvin. 'Ako to ne napravite, vjerojatno želite da okolina primijeti kako ste isti.' Ukratko, ono što ste odjećom htjeli prikriti - samo se još više pokazalo.