KRISTINA ŠALINOVIĆ

Kupujem jeftine stvari i prekrajam ih kad mi dosade

12.01.2012 u 10:13

Bionic
Reading

'Voljela bih snimiti editorijal za američki Vogue, naslovnicu za neki prestižni modni magazin, htjela bih nositi Diorovu reviju i dobiti neku dobru kampanju, poput Diora i Aleksandera McQueena', želje su naše manekenke Kristine Šalinović za 2012.

Želje za 2012. jedne od naših najpoznatijih manekenki sa svjetskom karijerom, Kristine Šalinović, nisu skromne, ali njoj su sasvim sigurno dohvatljive. Prisjetimo se da je lani bila zvijezda revija Toma Forda, Kenza, Ungara, Jeana Paula Gaultiera, Louisa Vuittona, snimila videospot za Chanel, kampanje za Paula Smitha Y-3, uz editorijale i talijansku naslovnicu za Vogue

Otkako je top model, njezin se odjevni stil, rekla je za Gloriju, nije puno promijenio. 'I dalje sam vjerna rock-punk stilu, kupujem jeftine stvari koje prekrojim kad mi dosade, a nedavno mi je pala na pamet ideja kako ću si od starih podstava sašiti svoju prvu haljinu. No, ipak, promijenilo se to što sam u garderobu unijela nešto boja. Prije sam nosila crno i sivo, sada imam žutu minicu, zeleni šal i još neke detalje u jarkim bojama.'

Od hrvatskih kreatora osobito cijeni Keti Balogh, jer njezine su kreacije, kaže, originalne, nosive i u darkerskom štihu koji voli. Nosi i Zorana Aragovića.

Posebno je, kaže, slaba na cipele i nakit. U prosincu se počastila na rasprodajama u New Yorku, u kućama Bergdorf Goodman i Barneys, no nije pretjerivala jer štedi novac za stan.

Omiljeni hobi joj je fotografiranje, osobito portretiranje prolaznika, prijatelja i članova obitelji. Ove godine iznajmit će stan u New Yorku, na Manhattanu, i taj će joj grad biti 'baza', ipak je, kaže, središte modnog biznisa.