ČEKAJ, JA ĆU TE SPASITI!

Oskudna odjeća izaziva zaštitnički stav

05.01.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Odjeća koja previše otkriva budi u ljudima potrebu da štite osobu koja je oskudno odjevena, pokazalo je novo istraživanje

Vjerovali ili ne, i muškarci i žene imaju potrebu zaštititi osobu suprotnog spola kada na sebi ima odjevnu kombinaciju koja otkriva previše, pokazalo je novo istraživanje sa sveučilišta Maryland u SAD-u.

Zaštitnički stav ne znači ništa loše, ali nažalost one s premalo odjeće često drugi vide i kao manje sposobne. Psiholog Kurt Gray smatra da je apsurdno da se mentalne sposobnosti čovjeka dovode u vezu s njegovom odjećom, ali upravo se to događa.

'U šest studija dokazali smo da skidanje veste ili oskudno odijevanje može utjecati na našu procjenu nečije inteligencije. Vrlo je važno za naše istraživanje da se odnosi na oba spola, a ne samo na jedan spol, kao u prijašnjim istraživanjima,' rekao je za Daily Mail Kurt Gray.

Prema prijašnjim istraživanjima, ali i feminističkim teorijama, kad muškarac vidi oskudno odjevenu ženu, više se fokusira na njeno tijelo, a manje na inteligenciju.