U SKLADU S GODINAMA

Pet stvari koje svaka žena treba imati u ormaru

31.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Uz tolike moguće modne kombinacije, treba znati izabrati onu pravu, a i imati dovoljno novca da se s vremena na vrijeme u ormaru ipak nađe i koji novi komad odjeće. Za lakše kombiniranje i manje svakodnevne borbe s dilemom što obući za posao ili faks, postoje komadi koje bi svaka dama trebala imati pri ruci

Srećom, danas moda dopušta svakojake kombinacije i stilove odijevanja, a granice su se pomaknule tako daleko da nas za neke kombinacije ne sprečavaju ni godine. InStyle magazin uz pomoć stilista osmislio je mali vodič i za svaku dob preporučuje koje to stvari morate imate u ormaru.

U dvadesetima

1. Sjajna haljina bez rukava

U ovim godinama možete si dopustiti luckaste kombinacije i izvući najbolje od svega. Stoga je crna haljina sa šljokicama ili svjetlucavim ukrasima idealna za izlaske i sjajne provode. Ako nije previše ukrašena, možete je nositi i u dnevnoj kombinaciji kao tuniku, a ispod obucite klasičnu crnu majicu ili dolčevitu.

2. Kožna jakna

Topla je i moderna. Osim toga, možete je nositi i na traperice za dnevni look ili haljinicu za večernji izlazak.

3. Oxford cipele

Dobra su zamjena za popularne balerinke, mogu se nositi kada je i malo hladnije. Ako pronađete, primjerice, srebrne oksfordice, njima ćete uvijek lako osvježiti stajling.

4. Torbica s jednim remenom

Mala trendi torbica koju ćete poprečno prebaciti izvrsna je za svakodnevne obaveze jer su vam ruke slobodne, a ako je još, primjerice, u crvenoj boji, osvježit će dan vama i drugima.

Torbicom osvježite kombinaciju

5. Ogrlica s vlastitim pečatom

Nakit uvijek upotpunjuje stajling, a možete si lako dopustiti da stavite tanki lanac koja ima okrugli privjesak s vašim inicijalima, imenom ili nekim otkačenim privjeskom.

U tridesetima

1. Kožne hlače

U tridesetima su žene samouvjerenije, a kožne hlače trebaju upravo takvu, neustrašivu damu. Stvorene su za seksi izgled, a uz njih imate više kombinacija na izbor - od traper jakne do bluzica i topića.

2. Ženstveni kaput

Ako je hladno, ne znači da ne trebate istaknuti svoje adute. Odaberite kaput koji odgovara vašem karakteru i tijelu, a da biste i zimi izgledali poželjno, pazite na detalje poput remena u struku ili poveza koji će naglasiti oblik tijela.

3. Cipele s platformom i/ili ukrašenom potpeticom

Ovakve cipele možete kombinirati uz svakojaku odjeću. Uz pokoji detalj poput sjajnog šala ili atraktivnih naušnica, lako se pretvarate iz poslovne žene u zanosnu damu koja je spremna za večernji izlazak.

4. Kvalitetna torbica

Klasičnu kvalitetnu torbicu možete nositi godinama, pa odvojite nešto više novca ako ste u prilici te birajte klasične modele i boje.

5. Široka narukvica

Glomazna narukvica ukrašena nekim klasičnim detaljima itekako će dobro doći u puno situacija.

U četrdesetima

1. Kvalitetna haljina

Jednostavno zaslužujete haljinu koja vam stoji kao salivena i u kojoj se osjećate poput kraljice. Većina žena odlučila bi se za crnu boju, ali dodajte neki svjetliji materijal kao kontrast, primjerice u struku, i istaknite ženstvenost.

2. Krzneni prsluk

Osim što je idealan za zimsko vrijeme jer će vas grijati, bez problema će uljepšati neku običniju odjevnu kombinaciju.

3. Salonke sa špicom

Salonke su nezamjenjive i s njima ne možete pogriješiti ako ne znate koje cipele odabrati na kostim za sastanak ili odlazak na ručak.

4. Pismo torbica

Ako se spremate na neko događanje, mala torbica u obliku pisma savršena je za podizanje stajlinga. Uz neutralnu odjeću, torbica neka bude u nekoj vama omiljenoj boji.

5. Starinski prsten

Ogrlice su zgodan dodatak

Otmjeno i lijepo. Nosite ga kad god imate priliku jer život je kratak i previše smo opterećeni svakodnevnim obavezama da ne bismo barem ponekad uživali.

U pedesetima

1. Olovka suknja s uzorkom

Što krupniji uzorak, to bolje. Ovakva suknja može vam poslužiti za više kombinacija u svakom trenutku. Izgleda odlično i na cipele i na čizme.

2. Pončo od kašmira

Ovaj komad odjeće je ugodan i šik, ali morate paziti da vam hlače dobro pristaju jer ćete u protivnom izgledati poput vreće.

3. Čizme do koljena s visokom petom

One jednostavno podižu svaku kombinaciju, posebno ako su klasične boje.

4. Remen

Široki remen koji ima izrađene rubove savršeno pristaje na neku jednostavnu haljinu.

5. Krupna ogrlica

Osnovnu odjeću uvijek možete osvježiti nekom krupnijom ogrlicom, a tako ne morate puno ulagati u osvježenje stajlinga.