KULER GODINE

On je najbolje odjeven muškarac na svijetu

21.12.2011 u 08:09

Bionic
Reading

Uspoređuju ga s Brandom, hvale njegovo otkačeno odijevanje, nominiran je za dva Zlatna globusa, s nadom očekuje nominacije za Oscara, ako je nekome prošla godina u potpunosti promijenila život, to je Ryan Gosling

Ovo je definitivno bila velika godina za glumca u zaletu Ryana Goslinga. Osim što se izborio za presedan nominacijama za čak dva Zlatna globusa (za ulozi u drami 'Martovske ide' i komediji 'Crazy, Stupid, Love'), što mu se smiješi nominacija za Oscara, dobio je i niz neformalnih priznanja koja pokazuju da je čovjek u modi.

Huffington Post odabrao ga je za najbolje odjevenog muškarca godine. Tridesetjednogodišnji Kanađanin odlikuje se neformalnim stilom, u kojem se na crvenim tepisima pojavljivao u klasičnim odjevnim predmetima, koji su u dizajnu imali odmak od klasike, ponešto otkačeno. S druge strane, magazin Time odabrao ga je za najcool osobu godine.

'Definirali smo cool na način na koji je to bio Marlon Brando', obrazložio je Odbor za njacool osobu magazina Time, 'nepomućena mirnoća kombinirana sa samouvjerenošću koja proizlazi iz činjenice da mu nitko drugi ne treba'. Glosinga nerijetko uspoređuju s velikim prethodnikom Brandom, uočavajući u njemu osjećajnost i buntovnost, vatru iza mirne vanjštine.

'Razmotrili smo svjetske lidere, pjevače, novinare, čak i hakere', obrazlaže Timeov odbor navodno dug put do odabira Goslinga. Objavili su i da je Gosling toliko cool da novinarima magazina nije htio komentirati čast koju su mu ukazali.

'Suočeni s tim problemom, drugi bi magazini možda promijenili izbor i izabrali nekoga tko bi pristao na igru i pristao biti njihova maskota, ali mi smo odlučili ostati dosljedni', objašnjava Timeov žiri. Prošle se godine pojavio u četiri filma, obrazlažu nadalje, i u svakom je siguran i drukčiji.

'Nema žanra u kojem se ne snalazi', kaže član komisije Henry Winkler. 'Biti cool – to znači dobro se osjećati u vlastitoj koži. Sve proizlazi iz toga.'