ZA SVAČIJI DŽEP

Lagerfeld lansira liniju odjeće koja stoji od 400 do 3.000 kuna

12.12.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Karl Lagerfeld odijevao je najslavnije i najljepše žene svijeta, no sada bi mogao postati i vaš dizajner budući da u sljedećoj godini lansira liniju odjeće puno simpatičnijih cijena

Žensku kolekciju od sto komada nazvanu Karl otkrit će 25. siječnja sljedeće godine tijekom pariškog Couture Fashion Weeka, piše Daily Mail

No, jedna je fotografija ipak prikazana i pokazuje da Chanelov dizajner nije otišao daleko od svog modnog rukopisa. Paleta boja je monokromna, s malo sive boje. Crno-bijela motoristička jakna čini kompletni look androginim, ali fino skrojene crne hlače daju kompletu dojam ženske elegancije.

Mediji su već objavili kako će ova rock'n'rollom inspirirana kolekcija, imati sve komade u liniji te da će biti korištene i najluksuznije fine tkanine, poput svile od koje će biti skrojene košulje i haljine. Linija će imati odjeću za večer i dan, od haljina s izrezom na leđima, srebrnih traperica, capri hlača, majica i topova.

Ta će odjeća stajati od 400 do 3.000 kuna. Iako bi to moglo biti više nego što većina nas obično trošiti na odjeću, kvaliteta materijala jamči da će se trošak isplatiti. Chanelove jakna koju dizajnira Lagerfeld inače koštaju od 10.000 do 100.000 kuna, no ovog puta kaže da je kolekciju posebno dizajnirao da se približi masama:

'To je još uvijek moj stil i odraz onoga kako mislim da bi veliki broj ljudi u ovom trenutku htio biti odjeven.'

'Ne želim samo preskupu odjeću koja bi se ljudima mogla svidjeti i koju bi možda poželjeli nositi', izjavio je Lagerfeld. Kolekcija će biti dostupna na Net-a-porter.com.

No, iako je Karl u početku želio samo online prodaju, ova će se linija prodavati i nekim posebno odabranim trgovinama. Natalie Massenet, osnivačica Net-a-portera, izjavila je za Vogue da su, od trenutka kada su vidjeli kolekciju, bili očarani te da ne mogu dočekati da je predstave globalnoj publici:

'Ovo je kolekcija za žene koje žele nositi fantastične komade po kojima je Karl Lagerfeld poznat.'