ŽIVOPISNI PRINTOVI

Marni će dizajnirati proljetnu kolekciju za H&M

29.11.2011 u 08:34

Bionic
Reading

H&M ponosno objavljuje dizajnersku suradnju ovoga proljeća s talijanskom markom Marni. Poznata po svojim originalnim printovima i inovativnom duhu, Marni je omiljena modna marka, a njezina osnivačica i kreativna direktorica Consuelo Castiglioni kreirala je za H&M proljetnu kolekciju za žene i muškarce u kojoj se ogleda bit robne marke Marni

Kolekcija koja će biti dostupna od 8. ožujka 2012. u oko 260 prodavaonica širom svijeta te obuhvaća odjeću i modne dodatke po H&M-ovim cijenama, što znači da će svi imati priliku ući u svijet robne marke Marni.

'Željela sam kreirati istinsku Marnijevu odjeću prisjetivši se omiljenih autorskih tkanina i printova. Kao i uvijek, volim suprotstavljati printove i boje, miješati modernu plemensku grafiku s Bauhausom, uz dodatak sportskih, utilitarnih elemenata', rekla je Consuelo Castiglioni, osnivačica i kreativna direktorica.

'Svi obožavamo ovu kolekciju za H&M i vjerujemo da će se svidjeti i kupcima. Marni unosi modernost u sve što radi, miješa printove i modne dodatke na razigran, ali moderan način. Fantastično je vidjeti kako Consuelo Castiglioni koordinira svoje kreacije, uparujući nove kombinacije printova i boja, a iza svakog komada krije se nevjerojatna vještina. Kolekcija stiže u prodavaonice u savršeno vrijeme', izjavila je Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

Kreatorice rade na novoj kolekciji

Marni je robna marka koja se ističe vlastitim putom, postavlja vlastite trendove razigranih, no elegantnih printova, krojeva i silueta. Marni je i dalje obiteljska tvrtka iako je narasla u međunarodnu luksuznu marku s prodavaonicama širom svijeta.

Kolekcija Marni za H&M odražava svu slobodu i eksperimentiranje po kojima je marka poznata, s printovima u snažnim bojama koji se nose u slojevima da bi se istovremeno slagali i sukobljavali. Za žene su boje živopisne, a printovi drski, bilo da su inspirirani Afrikom ili jednostavnijim blokovima boja. Siluete su zaštitni znak robne marke Marni, sa suknjama na falde, haljinama, kratkim hlačama, žakard pletivom, a tkanine obuhvaćaju sve od svile do popelina. Da bi se zaokružio izgled, kolekcija uključuje nakit, cipele, torbe i šalove.

Za muškarce su boje i tkanine ublažene da bi se postigao opušten izgled glavnih muških odjevnih artikala robne marke Marni. Printovi su blaži, često kao podstava ili kao kontrastni detalj na majici, a silueta daje moderan i opušten dojam klasičnim muškim komadima. Kolekcija Marni najnovija je dizajnerska suradnja za H&M koji je dosad surađivao s Karlom Lagerfeldom, Stellom McCartney, Comme des Garçons, Jimmyjem Chooom, Lanvinom i nedavno Versaceom.