FASHION WEEK U JEKU

Seksipil bez milosti na zagrebačkoj modnoj pisti

26.11.2011 u 00:57

Bionic
Reading

Zanimljivu drugu modnu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorio je slavni dvojac Basso & Brook, a revije su prikazali i Bad Spirit, Nino Bollag, S. Oliver te domaće dizajnerice Natalija Smogor i Irena Berišić Turk

Ženstvene, lepršave, s odličnim printom u bojama ljeta i jeseni, haljine koje su drugi dan Fashion Weeka Zagreb prikazali inozemni

dizajnerski gosti Basso & Brook osvojile su modnu publiku. U Americi su postali hit nakon što se u njihovoj odjeći pojavila prva dama Michelle Obama, a obukli su i bočicu Coca Cole, razna vina, Red Bull, Converse 'Starke'... Ovu kolekciju obilježila je čista, nosiva elegancija u obliku oštrih krajeva te lagano strukturirana silueta.

'Rock'n'roll never dies!' filozofija je koju je na pistu prenio milanski gost Massimo Sabbadin sa svojim brandom Bad Spirit. Njegovu odjeću furaju članovi Metalicce, pa čak i David Beckham. Punk rock zajednički je nazivnik ove kolekcije, a grafike koje je koristio za majice inspirirane su starinskim natpisima koje su koristili Metallica i Iron Maiden. Pokazao je kako bi trebala izgledati punk rokerica koja se fura na samouvjerenost i seksipil bez milosti. Uske crne traperice, majica koja klizi s ramena, opake štikle. Dečki pak furaju kraće hlače, rasparane veste, a svi obožavaju mrtvačke glave na majicama.

Natalija Smogor pokazala je večernje koktel haljinice u maslinasto zelenoj boji, svaka različita ali u istoj boji i s istom romboidnom svjetlucavom aplikacijom. Igra se rukavima, izrezom na dekolteu ili na leđima, preklopom, volanima, podvinutim rubovima. Njezine su manekenke pistom hodale – bose, što nije nimalo umanjilo ženstvenost haljinica od žoržeta, muslina i svile.


Irena Berišić Turk
pokazala je ženstvenu kolekciju haljina od viskoze koje prate liniju tijela i prepune su mašnica koje spajaju nabore. Dolaze u bijeloj i sivoj boji, uz nekoliko kreacija u denver plavoj boji. Nosive i lepršave su i njezine haljine u boji tirkiza koje sežu do poda. Igra se asimetrijom, naborima, jednim ramenom, a dizajnerica je poznata i po haljinama koje mogu nositi i mršavice i žene s oblinama, što su na pistama pokazali njezini modeli. Reviju je otvorio (i zatvorio) pjevač na pisti.


Nino Bollag iz Švicarskog Basela reviju je otvorio simpatičnim kišnim mantilom u plavo-žuto-crvenoj boji. Haljine i hlače u žuto-bijelim kombinacijama, uz koje idu tenisice, šilterice i ruksaci, govore o udobnoj odjeći za svaki dan. Za djevojke koje se žele osjećati ležerno, ili bolje reći, 'naoko moderno nemarno'.

I S.Oliver prikazao je kolekciju za iduće proljeće i ljeto, i to iz ekskluzivne linije. Svaki se njihov komad odjeće može dobro kombinirati, od slatkih kratkih zelenih ili bijelih jaknica i sakoa do plisiranih ružičastih suknjica. Za muškarce predlažu boju ciklame na svim odjevnim predmetima.