EUROPSKI vs. AMERIČKI ŠIK

Modni dvoboj Carle Bruni i Michelle Obama

06.04.2009 u 11:59

Bionic
Reading

S modnog aspekta, uspoređivati Carlu Bruni-Sarkozy i Michelle Obama slično je kao uspoređivati kruške i jabuke. No, iako potpuno različite, obje su plijenile pažnju na samitu NATO-a održanom ovaj vikend

Ljupke prve dame SAD-a i Francuske, Michelle Obama i Carla Bruni-Sarkozy, bile su istinske zvijezde samita NATO-a održanog tijekom vikenda. Sukob američkog i francuskog šika poslužio je kao nadahnuće modnim kritičarima koji su po prvi put imali priliku analizirati dvije dame 'licem u lice'.

S modnog aspekta, uspoređivati Carlu Bruni-Sarkozy i Michelle Obama slično je kao uspoređivati kruške i jabuke. Prva dama Francuske Carla Bruni-Sarkozy u tom je 'modnom dvoboju' ipak izašla kao stopostotna pobjednica. Time ne mislimo ništa loše o stilskom odabiru Michelle Obama. Dapače, ona i dalje oduševljava odličnim odabirom odjeće (posebno nam se svidjela jednostavna crna haljina koju je, u kombinaciji s crnim bolerom, odjenula u Baden Badenu), ali bivši supermodel Carla Bruni jednostavno je, ah… Predivna! Njezina nepogrešiva elegancija i osjećaj za detalje još su jednom odaslali samouvjerenu modnu poruku o tome tko je šefica među prvim damama. Pokraj njene ljupkosti teško da itko može ostati suviše zamijećen, pa čak i Michelle Obama, nova ljubimica Anne Wintour i žena koja je nedavno krasila naslovnicu najutjecajnijeg modnog magazina svijeta Voguea.

Dok Michelle hrabro bira kreacije Jasona Wua, Junyje Watanabe, Michaela Korsa ili omiljene Isabel Toledo, Carla je vjerna dobrom starom Christianu Dioru. Carla obožava ljupke balerinke, dok Michelle najčešće nosi cipele s niskom potpeticom. Michelle ćemo najčešće vidjeti bez ikakvog nakita, dok Carla dobro zna koliko dobre naušnice ili decentna narukvica 'dižu' odjevnu kombinaciju. Još kad tome pridodamo izvrstan odabir torbica koje je nosila ovaj vikend, sasvim je jasno da je bivši supermodel Carla Bruni, uz to što ima i službeni certifikat o svojoj ljepoti, jednako priznanje zaslužila i po pitanju elegancije i stila.

Modni dvoboj Michelle Obama i Carle Bruni-Sarkozy pogledajte u našoj fotogaleriji.