SVE ZBOG VJENČANICE

Sarah Burton proglašena dizajnericom godine

09.11.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Moćni modni časopis, Harper's Bazaar proglasio je britansku kreatoricu Sarah Burton dizajnerom godine

Sigurno ne treba posebno napominjati, ali Sarah Burton kreativna je direktorica za Alexandera McQueena i dizajnirala je vjenčanicu koju je nosila Kate Middleton i koju je na TV ekranima vidjelo više od dvije milijarde ljudi širom svijeta, piše stranica Female First.

Prestižni modni časopis već je proglasio vojvotkinju od Cambridgea ženom s najviše stila u Velikoj Britaniji, što je najveća pohvala kraljevskom stilu još od vremena kad je princeza Diana bila živa i smatrala se ikonom stila i gracioznosti. I Kateina vjenčanica i haljina djeveruše koju je nosila njezina sestra Pippa, nadahnule su na mnoge kopije tih haljina. Tako je slavna vjenčanica postala jednom od prepoznatljivijih haljina u povijesti, a njena dizajnerica Sarah Burton jednim od najvažnijih i najtraženijih imena modnog svijeta ovog trenutka.

Burton je nedavno otkrila da čak ni njeni roditelji nisu znali da je upravo njoj naručen dizajn najpoznatije haljine godine. Samo mala skupina kolega znala je tu tajnu koju je ona strogo čuvala mjesecima. U nedavnom je intervjuu, Burton je također otkrila da često koristila razne izgovore kako bi se ispričala zbog izostanka na sastancima, dok je istodobno trčala na krojačke probe s budućom vojvotkinjom.