NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

Liscini anđeli u seksi donjem rublju

02.04.2009 u 15:17

Bionic
Reading

Revijom donjeg rublja i kupaćih kostima, Lisca je predstavila novu kolekciju za proljeće i ljeto u prepunoj kristalnoj dvorani hotela Westin

Budući da u posljednje vrijeme hotelske dvorane sve rjeđe ugošćuju modne revije koje su se preselile u hangare, velike dvorane ili pak potpuno intimne male prostore, sinoćnja revija, piše moda.hr, bila je svojevrstan povratak u vrijeme kad su se kolekcije, koje su voljeli pogledati poznati, prikazivale u dvoranama skupih hotela.

A sinoć poznatih nije nedostajalo. Štoviše, za Terezu Kesoviju i Mariju Cvitanović nije bilo stolica, pa su dame reviju promatrale stojeći. Možemo pretpostaviti da su dotične vjerojatno dobrano zakasnile na reviju, no uvijek se odnekud stvori koja stolica iz rezerve. Bez obzira na propust organizacije, moramo napomenuti da su obje dame ostale do kraja revije i pokazale koliko su kul.

Mnogi bi protestno otišli, no njih dvije ovime su pokazale da zapravo neke pomalo beznačajne stvari ne treba uzimati k srcu. No posvetimo se napokon i samoj reviji.

Red glazbe i pjesme, red manekenki u donjem rublju, no unatoč evidentnom trudu organizatora, 'wow' efekt potpuno je izostao. Zašto? Victoria's Secret radi spektakl, ali u njega ulaže milijune dolara. Ako se već inspiriramo vrhunskim 'igračima', uzmimo od njih ono najbolje. Revija bi bila mnogo efektnija da su glazbenici nastupali za vrijeme izlaska manekenki, a ne u pauzama, dok su se djevojke presvlačile. Time se izgubilo na samoj dinamici revije i nestrpljivom iščekivanju novih modela kod publike. Ipak, izbor i prezentacija svakako su iz godine u godinu sve bolji.

Prikazano je pet Liscinih kolekcija - Fashion Cheek Swimwear Selection te nova za hrvatsku scenu, luksuzna kolekcija Prestige. Početak revije s linijom Fashion bio je možda i najslabiji dio čitavog predstavljanja, dok nas je već linija Cheek, namijenjena mladima, razveselila svojim razigranim modelima, iluzijom visokih potpetica od običnih baletnih papučica te zanimljivo riješenim pokrivalima za glavu.

Uslijedili su zanimljivi kupaći kostimi modernih krojeva u crnim i srebrno-sivim tonovima ukrašeni svjetlucavim aplikacijama, a zatim i kolekcija Selection koja je na pistu donijela sofisticirano rublje namijenjeno pravim hedonisti(ca)ma.

Na kraju, Lisca ni ovoga puta nije podbacila, jer, budimo iskreni, pravih konkurenata na našim prostorima ni nema, a usporedbe s Victoria's Secretom u vrijeme globalne krize uistinu bi bile preambiciozne. No ostaje dojam da je sve moglo izgledati i daleko bolje. Pri predstavljanju donjeg rublja ne mogu se izmisliti čuda, stoga bi styling za takve revije trebao biti razrađen do najsitnijih detalja.