TATJANA JURIĆ:

'Ne kupujem ništa skuplje od mamine penzije'

09.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepa voditeljica Tatjana Jurić iza sebe ima burnu godinu, novi posao na radiju i nove izazove. Otkrila nam je da je bila željna novih izazova, da je prema sebi jako kritična, ali i još puno toga o modi, plesu i novom poslu

Sudjelovali ste u novoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama', slušamo vas na radiju - dosta novosti u jednoj godini. Kako vam se sviđa posao na radiju?
Dosta novosti, da! Potajno sam željela nove izazove i, eto, dobila ih. Željela sam učiti nešto novo i stigao je poziv s HTV-a za 'Ples sa zvijezdama'. Željela sam i nove poslovne izazove i radio se dogodio sam po sebi. Ovo je za mene prilično hektično razdoblje, no kolotečina mi je već pomalo bila dosadila i zato priznajem da uživam upijajući nova iskustva.

Što vam se najviše sviđa, a koje su mane radija?
Radio nema mana… osim, da se našalim, što nije televizija, a ja sam ipak televizijsko dijete. No sve više otkrivam njegove čari. Ne zovu ga uzalud toplim medijem. Dinamičan je i proces proizvodnje je vrlo sličan televiziji, ako izuzmemo sliku. A meni trenutačno baš paše ići u eter bez make upa, savršene frizure i dotjerivanja.

Jeste li se prije bavili plesom i čega vas je bilo najviše strah? 
Ovo je moj prvi susret s plesom! Pa što se natjecateljskog dijela tiče, nemam baš nikakva očekivanja. Učim plesati i uživam, a ako ovim mojim iskustvom barem jednu osobu, što iz svoje neposredne okoline, što preko TV ekrana, potaknem da se pokrene i počne učiti plesati, već sam učinila puno. Mislim da nitko od mene nije očekivao da dođem i rasturim, ipak se nikada nisam bavila plesom, čak ni u šali. No bitno mi je bilo pokazati da se trudim i napredujem te tako odaslati poruku da je naučiti plesati uistinu moguće.

Koju vrstu plesa volite i na koju biste pjesmu htjeli plesati?

Tek sam ih počela otkrivati. Standard i latino… quickstep i jive, kao i tango, izgledaju odlično, ali i zahtjevno. Otplesati tango na onu stvar s Alom Pacinom iz filma 'Miris žene'… to bi bilo divno, ta pjesma gađa u sridu!

Što je za vas ples?
Otkrivanje jedne nove sebe. Nisam mogla ni zamisliti koliko je ples susret sa samim sobom. Kao da se iznova upoznaješ, gdje si ženstvena, gdje temperamentna, a gdje i pomalo sramežljiva. Baš je zabavno!


Kad je moda u pitanju, Tatjana rijetko griješi
Uvijek ste lijepo dotjerani i na listama najljepše odjevenih. Što vam znači moda?
Moda je za mene nešto čime se ne opterećujem previše. Bitno mi je dati neki osobni pečat odjevnoj kombinaciji - poput kape, šešira, marame, velikog prstena, broša, bilo čega, no iznad svega mi je bitna udobnost i komocija. Uvijek se odijevam prema raspoloženju i nikada ne robujem formi.

Koliko ste spremni potrošiti na odjeću?
Uvijek odustajem od kupnje ako je nešto skuplje od mamine penzije, a moja mama ima malu penziju. Nije mi teško izdvojiti više novca za neki konkretniji komad odjeće ili obuće za koji znam da će mi trajati nekoliko sezona, poput kaputa, dobrih cipela ili torbe, ali u pravilu racionalno trošim novac.

Jeste li se ikada zadužili zbog nekog komada odjeće, i koji je to bio?
Nikad. Radije platim dodatnu ratu stambenog kredita. ;)

Kako se odijevate u dnevnim, a kako u večernjim varijantama?

Ustvari, i nema veće razlike. Navečer je nerijetko jedino make up naglašeniji. I dakako, dozvolim si nešto više potpetice.

Kojeg se komada odjeće ne biste nikada odrekli, a bez čega definitivno možete u garderobi?
Traperice, trenirka i odjevni predmeti iz jednog komada poput maksi haljina i kombinezona su definitivno moj must have, a možda bih mogla bez minica. Ne nosim ih često.

Imate li neku modnu kombinaciju koja vas spašava u trenucima kad ne znate što odjenuti?

Da, upravo te odjevne kombinacije iz jednog komada. Brzinski navučeš na sebe, a djeluje efektno.

Koja je vaša najveća modna ekstravagancija? Možda neki smiješni look iz srednje škole?

Ajoj, imala sam ja svojih faza. I darkersku i hiphopersku, pa i šminkersku. Koje su to fotke!


Uvijek nasmijana
Što je za vas modni neukus?
Naglašavanje previše stvari istovremeno i slijepo praćenje trendova.

Koja javna osoba po vama ima najviše stila?
Imam ih tri - jedna je glumica, jedna poslovna žena, a jedna pjevačica. No kada se ne mogu odlučiti ni za jednu, ime ću sačuvati za sebe.

U čemu volite vidjeti muškarca?
U dobrom sakou sa zakrpama na laktovima i s elegantno svezanim šalom oko vrata. Na traperice, a dolje neobavezne tenisice.

Što vam se od muških modnih trendova nikako ne sviđa (npr. skinny jeans, majice na duboki V izrez…)
Sve mi se sviđa! Samo mi je bitno tko i kako nosi koju kombinaciju.

Što uvijek imate u kozmetičkoj torbici?

S obzirom da ovih dana često jurim sa snimanja na snimanje, obično imam sve što mi treba ne bih li mogla brzinski popraviti make up. Ako nemam takvih obaveza, sa sobom nosim jedino ruž.

Kako izgleda vaša dnevna beauty rutina?

Uz onu uobičajenu, 10 minuta ujutro mi je dosta za make up. Pola sata od buđenja već mogu biti vani.

Da možete jedan dan biti neka poznata osoba, u čijoj koži biste se voljeli naći i kako biste proveli taj dan?

Bila bih opet Tatjana. Odvozila bih šihtu na radiju, otišla na ručak i kavu pa na plesni trening. Baš jurim na jeeeedaaaaaan…