USUSRET REVIJAMA

Cro A Porter odsad i na modnoj internetske TV

10.10.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Ovu modnu sezonu najvećeg domaćeg, ali uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode, uz kolekcije poznatih imena domaće modne scene obilježit će i pokretanje prve internetske modne televizije Cro A Porter TV

'Televizija, i to putem interneta, najlogičniji je slijed onoga što radimo i stvaramo zajedno s hrvatskim modnim dizajnerima posljednjih devet godina. Možda će i zvučati neskromno, ali oduvijek smo prvi rušili granice u hrvatskoj modi i produkciji događanja – od pokretanja samog događaja s domaćim modnim snagama, do predstavljanja dizajnera na nov i visoko kvalitetan način, modno-poslovnih suradnji velikih i poznatih brendova s nezavisnim modnim dizajnerima, dovođenja stranih modnih imena i otkrivanja novih modela! TV je stoga samo jedan mali segment kojim ulazimo u budućnost i stvaramo novu dimenziju hrvatske modne i medijske scene', riječi su kojima je Viktor Drago, art direktor i producent projekta Cro A Porter, najavio ovogodišnji HTC Cro A Porter.

Upravo zahvaljujući modnim revijama i nastupima najvećih i najtraženijih imena domaće modne scene Westgate Shopping City nedaleko od Zagreba i ove će sezone, od 20. do 22. listopada, postati središte hrvatske i regionalne modne scene. Hippy Garden, Zigman, ELFS, Linea Exclusive, Boris Pavlin, Arileo, XD Xenia Design, Anamarija Asanović, Tomislav Bahorić, LukA, Andreja Bistričić, Jasmina Arnautović, Teo Perić & MAK, Etna Maar, Zoran Aragović, Ivan Mann uz modne dizajnerica Moniku Sablić Bornu Rajić ono su što publika nestrpljivo iščekuje iz sezone u sezonu.

Ove sezone po uzoru na svjetska modna zbivanja i na svjetske trendove u modnoj produkciji HTC Cro A Porter nudi jednu novu dimenziju u domaćoj modi, ali i medijskoj sferi općenito, pokrećući prvu regionalnu modnu internetsku televiziju - Cro A Porter TV koja od 18. listopada počinje s emitiranjem na internetskim stranicama www.cro-a-porter.hr. Ususret samom početku događaja, ponudit će niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima i 'making-of', priloge o nastanku njihovih kolekcija, izvještaje sa snimanja modnih kampanja, pogled u proces nastanka i pripreme modnog događaja HTC Cro A Porter... Nastavak je ovo projekata koje Cro A Porter razvija već nekoliko sezona poput internetskog prijenosa revija uživo tzv. live-streaminga na stranicama svojih partnera.

Razloge pokretanja i sadržaj modne internetske televizije ukratko je opisao Viktor Drago: 'Kapacitet prostora HTC Cro A Portera u odnosu na interes publike tradicionalno je premalen, a pozivnica za modne revije HTC Cro A Portera već je sezonama jedna od najtraženijih pozivnica u zemlji! S namjerom da svoj sadržaj i program približimo doslovno svima ove sezone započinjemo s emitiranjem vlastitog internetskog TV programa po uzoru na poznate međunarodne projekte poput World Fashion i Fashion TV. Naši testni projekti proteklih sezona oduševili su naše poklonike ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica, a dizajneri su bili više no zadovoljni pozitivnim reakcijama na sam prijenos. Posebno zanimljivo jest to da će upravo gledatelji na ekranima svojih računala, tablet prijenosnika ili pak telefona prije početka samih revija u kratkim modnim prilozima moći doznati više informacija o samim dizajnerima i njihovim inspiracijama za kolekcije.'