SJAJ ZLATNOG DOBA

Koja je glumica najbolje usvojila retro stil?

30.11.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Crvene usne, slapovi valovite uredne kose ili elegantne punđe. Nekad su to nosile dive zlatnog doba Hollywooda, a danas ga izvrsno interpretira mlada garda poput Scarlett Johansson, January Jones, Kate Bosworth i drugih

Naime, sve više holivudskih glumica za pojavljivanje na crvenom tepihu igra na sigurnu kartu i modno interpretira zlatno doba, frizure i make-up u stilu 30-ih 40-ih i 50-ih.

Za kompletan seksi look tog doba neizostavni su uredni uvojci i crveni ruž. U posljednje vrijeme počast tom razdoblju rado odaje glumica Scarlett Johansson koja je i na reviji Dolce & Gabbana zasjala glamurom starog Hollywooda.

Kako bi upotpunila svoj neodoljivi izgled, crvenom ružu i valovitim uvojcima dala je povjerenje i glumica January Jones, koja je u crvenoj haljini na dodjeli Oscara 2011. izgledala očaravajuće.

Iako voli opušteni pomalo grunge stil, šarmu crvenog ruža i retro frizuri nije odoljela ni Kate Hudson, pa je u izazovnoj haljini na jedno rame mamila uzdahe žarko crvenim usnama i zlatnom kosom s uvojcima.

Za Scarlett Johansson pak mnogi će reći da je moderna verzija slavne Marilyn Monroe. Njezin mliječni ten, raskošne obline koje obično istakne uskim dugim haljinama idealne su za veličanje ljepote upravo tog razdoblja. I sama Scarlett priznala je da voli odati počast tom periodu, a obično se tako sređena pojavljuje na raznim crvenim tepisima.

I specifična ljepota Kate Bosworth odlična je za reinterpretaciju ovog looka. Osim njih, elegantnim retro izdanjem zna iznenadili i ljepotica suvremene ljepote Megan Fox kojoj uvojci također odlično pristaju.

Oni koji vole zaviriti u modu tog doba neka pogledaju fotogaleriju i sami procijene tko je najbolje usvojio pravila zlatnog doba Hollywooda.