PARIS FASHION WEEK

Pogledajte nove kolekcije Chanel i Valentino

05.10.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Iz sezone u sezonu tjera nas Karl Lagerfeld da se zapitamo kako famozni Chanelov kompletić od tvida može uvijek djelovati tako prepoznatljivo, a opet na neki tako nov, moderniji, privlačniji način. Ono što je prikazao Parizu, teško je opisati, a melem je gledati

Tvid, čipka, perle, koža, ljuskice, pa čak i malo polivinila u bež i nježnoj ružičastoj boji dio su još jedne Chanelove elegantne kolekcije za proljeće/ljeto 2012. Inspiraciju je Karl Lagerfeld, sudeći po imitaciji ribljih ljuskica i valovitih svjetlucavih prozirnih trakica na haljinama, razvodnjenim bojama, i vječnim Chanelovim perlama, pronašao u morskim dubinama.

Vječni Chanelovi komadi, odijelca i haljine, dolaze u svijetlim bojama, poput šlaga s primjesom kakvog likera i perlama umjesto gumbića. Da ne bi dosadili, razbija ih tankom tamnoplavom crtom koja tvori nakrivljene kvadrate. Ljetne haljine često spuštenog struka pretaču se u žutoj, zelenoj, plavoj, crnoj i prljavobijeloj bijeloj boji. Za večer, duge crne Chanelove haljine s ljeskajućim nakupinama oko vrata, poruba, rukava, bokova.

Modni dodaci poput minijaturnih torbica i remena sastavljeni su od samih perlica, koje raskošno prekrivaju i cijele sakoe. Sve su torbice minijaturne, a mala srebrna će zasigurno postati statusni simbol dama i prije iduće sezone. Metalik srebrne su i cipele ravnih potplata kakve ćemo uskoro često gledati na crvenim tepisima.

Valentino od početka godine bilježi čak 26-postotni rast prodaje, a nakon kolekcije prikazane u Parizu modna bi kuća mogla doživjeti novi uzlet. Glavni kreativni dizajneri Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli na čelu su tvrtke dvije i pol godine i svima je odjednom postalo jasno da su pravi izbor za Valentino. Djevojke oblače poput nježnih princeza, a ovaj put to su pokazali čipkastim haljinama jednostavnih linija, tako poetskim, tako dražesnim i s nevjerojatnim smislom za nosivost.

Nježne svijetle boje na pisti su odjednom presjekle crvene haljine u kojima žena zrači jednostavnošću, ali i dražesnom elegancijom. Crne koktel haljinice su must-have ženskih ormara, a za ove Valentinove mnoge će gorljive zaljubljenice u modu rado izdvojiti i euro više.