SKANDAL ZBOG GODINA

Cijeli modni svijet ovih dana bruji o Valeriji Šestić

24.09.2011 u 17:36

Bionic
Reading

Čak su se i strani mediji raspisali o Valeriji Šestić nakon što je milanskim Tjednom mode odjeknulo saznanje da manekenka nema navršenih 16 godina, koliko je propisana dobna granica u modnom svijetu

Uzburkale su se strasti oko hrvatske manekenke Valerije Šestić jer je formalno prekršila pravilo koje glasi da na svjetskim Tjednima mode revije ne smiju nositi djevojke mlađe od 16 godina. No njezina agentica Tihana Harapin Zalepugin kaže kratko i jasno: 'Svake senzacije za dva dana dosta, za Valerijinu karijeru nema straha.'

'Ma nema tu nikakvog skandala, Valerija je zrela mlada djevojka, prekrasna, izgrađena osoba, uostalom - na sve je revije prati majka. U 2011. je 16-godišnjakinja i nema tu ništa sporno, osim što joj po datumu nedostaje tih mjesec dana, naime 21. listopada imat će i formalno 16 godina. Neki su joj dizajneri na milanskom tjednu mode otkazali revije, neće otići na Paris Fashion Week, ali nakon 21. listopada Valerija se nastavlja neometano baviti ovim poslom i uvjerena sam da je čeka velika karijera. Otići će u New York, no mi ćemo se truditi da je barem ponekad uspijemo pridobiti da nosi revije i u Hrvatskoj', rekla je Tihana Harapin Zalepugin za tportal.hr i naglasila da vjeruje da je ovo 'skandal' koji se zaboravlja te mladoj ljepotici koja je odrasla u Švicarskoj neće nimalo štetiti u karijeri.

'Sankcija za Valeriju neće biti, svima je jasno da je riječ o cjepidlačenju. Vjerujem da ni agenciju Woman, koja zapravo snosi svu odgovornost, nitko zbog toga neće ozbiljnije kazniti', rekla je Tihana čija je agencija Talia Model / Colors talentiranoj Valeriji i ugovorila angažman s modnom agencijom Woman da je zastupa u svijetu.

Prozvani dizajneri čije je revije nosila na njujorškom Tjednu mode - Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Donna Karan i D&G - za Wall Street Journal izjavili su da nikako nisu mogli znati koliko Valerija ima godina jer su njezini agenti tvrdili da ima 16. Iz agencije Woman pak poručuju da se kaju te da se tako nešto s njihove strane neće ponoviti.