tportal.hr

Zagreb
+18
Osijek
+17
Pula
+19
Rijeka
+20
Zadar
+19
Split
+20
Dubrovnik
+20

TRI DANA FASHION.HR INDUSTRIJE

Premijerka Kosor otvorila regionalni sajam mode

Regionalni sajam mode Fashion.hr Industrija na Zagrebačkom Velesajmu otvorila je premijerka Jadranka Kosor koja je tom prilikom naglasila da su i ovakvi projekti dio poticanja rada i poduzetništvca u Hrvatskoj

Datum objave:
30.9.2011 13:00

Zadnja izmjena:
30.9.2011 15:05

'Neke se stvari ipak pomiču na bolje, pomiču se polako, ali se ipak situacija mijenja', izjavila je Kosor podsjetivši kako vlada ulaže u tekstilnu industriju. Nakon otvaranja, premijerka je obišla sve štandove i razgledala modne novosti.

Sajam mode Fashion.hr Industrija, koji se održava od 30. rujna do 2. listopada, okupio je rekordnih 119 izlagača iz Hrvatske i zemalja regije.

Posjetiteljima će se predstaviti 90 domaćih i 29 iz zemalja regije. 'Uz mogućnost razgledavanja i povoljne kupnje modnih noviteta, pripremili smo i bogat popratni program – od edukativnih radionica i okruglih stolova do zabavnih sadržaja', najavila je Martina Pandžić-Skoko, direktorica sajma.

Vinko Filipić, direktor koncepta Fashion.hr, kaže da je projekt sajma od same premijere u ožujku privukao velik interes javnosti. 'Kada smo krenuli s ovim projektom svi su govorili da smo ili ludi ili jako hrabri jer smo započinjali u teško vrijeme. No odvažili smo se na to i uspjeli. Dosadašnji rezultati pokazuju da zaista postoji potreba za ovakvim događanjem koji je za mnoge dobra poslovna prilika', istaknuo je Filipić. Istaknuo je kako im je cilj da se u razumnom vremenskom roku pozicioniraju kao najveći suvereni sajam mode u ovome dijelu Europe: 'Nit vodilja nam je povezati različite modne subjekte te kroz jedinstvenu sinergiju u potpunosti u potpunosti revitalizirati regionalnu modnu industriju te se na taj način polako, ali sigurno nametnuti globalnom tržištu.'

Da sajam ovakvoga tipa itekako ima smisla, potvrdila je i Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU: 'Ovaj sajam dobra je prilika da se progovori o problematici tekstilne i kožarske industrije. Obično ističemo probleme i negativne pojave, ali ja ovoga puta želim reći da je u toj industriji zbog restrukturiranja tvrtki došlo do porasta zaposlenosti posljednjih mjeseci. Ovakav projekt kao što je Fashion.hr Industrija iznimno dobro senzibilizira proizvođače, potrošače, ali i zakonodavce.'

Tijekom tri dana sajam će ponudit mnoštvo zbivanja. Među ostalim, bit će održano nekoliko okruglih stolova i radionica, a posjetitelji će moći kupovati dizajnerske artikle po povoljnim cijenama.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr