PRVI POGLED

Što je Matthew Williamson kreirao za H&M?

25.03.2009 u 15:42

Bionic
Reading

Britanski dizajner Matthew Williamson za H&M je kreirao ekskluzivnu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto koja će se naći u dućanima sredinom travnja. Do tada možemo uživati u prvih nekoliko fotografija njegovih modela

Popularni švedski lanac trendi odjeće H&M i ove je sezone nastavio suradnju sa slavnim dizajnerima. Nakon Roberta Cavallija, Stelle McCartney, Comme des Garcons i drugih, ovoga proljeća ekskluzivnu kolekciju odjeće za H&M kreirao je britanski dizajner Matthew Williamson.

Matthew Williamson je za H&M stvorio kolekciju koja je svojevrsna kompilacija njegovih prethodnih radova, a u skladu sa sezonom, obojao ju je jakim bojama. Printove i boje dodatno je naglasio sjajnim materijalima.

Prvi dio kolekcije za sezonu proljeće/ljeto u dućanima H&M-a naći će se 23. travnja, dok će drugi dio biti u ponudi sredinom svibnja. Osim ženama, drugi dio kolekcije namijenjen je i muškarcima.

Matthew Williamson, omiljeni kreator zvijezda među kojima su i Sienna Miller i Kate Moss, vrlo je rado prihvatio kreirati uličnu modu za H&M. 'Vrlo mi je drago da će moji modeli biti dostupni mnogim ljudima diljem svijeta. H&M je pionir modne industrije. Oni su jedni od prvih koji su pokrenuli koncept spajanja dizajnera visoke mode i 'ulične mode'. Drago mi je da sam dio te priče', rekao je Williamson.