OVISNICE O CIPELAMA

Prosječna žena ima 39 pari cipela

05.09.2011 u 10:40

Bionic
Reading

Cipele, pogotovu one s visokim potpeticama koje daju trenutačni osjećaj privlačnosti, jedina su stvar koja ženama istodobno nanosi fizičku i financijsku patnju i veselje, zaključak je opsežne ankete

I modne početnice znaju da obuća može popraviti i pokvariti cijeli dojam, a u potrazi za savršenim parom cipela za svaku priliku prosječna je žena uspjela prikupiti impresivnu kolekciju od 39 pari, pokazuju rezultati istraživanja koje navodi Daily

Mail.

Više od četvrtine žena ispitanih u anketi priznalo je da ima više od 50 pari cipela, a jedna od deset kaže da kupuje samo visoke potpetice. Ali ta želja da budu što više ima svoju cijenu, pa mnoge žene priznaju da im je ta modna fiksacija uništila zdravlje. Naime, čak 86 posto anketiranih žena kaže da je pretrpjelo neku ozljedu zbog omiljene obuće na visoke pete.

Šokantno zvuči i podatak da je više od polovice (52 posto) spremno trpjeti bol samo da bi izgledalo dobro u svojim cipelama, pokazuje anketa stranice MSN. Čak 47 posto žena kaže da kupuje barem jedan par svaki mjesec, a 15 posto kupit će nove cipele svaka dva tjedna.

Studija je pokazala da je prosječna Britanka spremna platiti do 143 funte za par. Za gotovo polovicu od 1.545 anketiranih britanskih žena trošak je zanemariv u odnosu na rezultat: u visokim se potpeticama osjećaju privlačnije i seksipilnije.

Cijenu visokim potpeticama morala je platiti i Victoria Beckham koja je pretrpjela iščašenje diska nakon rođenja kćeri Harper. Stručnjaci kažu da su joj stradala leđa jer je nosila visoke potpetice u visokoj trudnoći. Inače, samo 4 posto ispitanih žena izjavilo je da bi radije nosilo ravne cipele.

Poppy Dinsey, modna blogerica za MSN, smatra da su cipele jedna od rijetkih stvari koje mogu izazvati financijsku i fizičku bol, a istodobno priuštiti ženama toliko radosti. 'Istraživanje MSN-a pokazuje da se u visokim potpeticama žene osjećaju seksi i samouvjereno.'

Istraživanje je provedeno uoči pokretanja MSN-e stranice Shoebox, na kojoj će ovisnice o cipelama moći podijeliti slike svoje omiljene obuće s ostalima.