Moda i ljepota NATJEČAJ

Dizajnom protiv krzna

  • Autor: tportal.hr
  • 24.3.2009 11:54:16
  • 24.3.2009 11:28:22

Međunarodna koalicija protiv krzna (Fur Free Alliance), čija je članica udruga Prijatelji životinja, i ove godine organizira međunarodni natječaj pod nazivom Design Against Fur za studente dizajna

Više od 75 milijuna životinja godišnje se ubije zbog krzna. U Hrvatskoj je zakonom zabranjeno uzgajati životinje zbog krzna i uvoziti tuljanovo krzno. Stoga i studenti iz Hrvatske sudjelovanjem u natječaju imaju prigodu kreirati suosjećajnu poruku iz stvarnoga života, jasno izražavajući svoju svjesnost o problematici krzna u modnoj industriji.

Prošle godine, u natjecanju su prvi put sudjelovali studenti iz Hrvatske, od kojih je Tomislav Stančić osvojio vrijednu nagradu kao pobjednik europske i međunarodne regije.

Radovi će biti ocijenjeni od stručnjaka za dizajn i marketing, a natjecanje će se održati u dvjema fazama: regionalno natjecanje i međunarodno natjecanje. Pobjednici regionalnog natjecanja u Europi mogu ostvariti vrijedne nagrade od tisuću, petsto ili dvjesto pedeset eura gotovine. Tri najbolja finalista automatski će sudjelovati u internetskoj Nagradi po izboru publike i međunarodnom natjecanju za izbor Velike nagrade koja iznosi dvije i pol tisuće američkih dolara u gotovini.

Fur Free Alliance organizira i međunarodni natječaj u animaciji. Najuspješniji mladi dizajneri koji naprave kreativan, efektan animirani film koji šalje važnu, suosjećajnu poruku da je nošenje krzna okrutno i nepotrebno, mogu osvojiti nagrade od tisuću, petsto ili dvjesto pedeset američkih dolara.

Više informacija o natjecanju može se naći na web stranici udruge Prijatelji životinja i na službenoj stranici natječaja DesignAgainstFur.com.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više