Moda i ljepota KRALJEVSKI STIL

Modna bajka u Madonninom filmu

  • Autor: tportal.hr
  • 16.8.2011 15:58:02
  • 16.8.2011 10:14:21

Za svoj filmski prvijenac Madonna je odabrala temu ljubavne priče Wallis Simpson i britanskog kralja Edwarda VIII koji se zbog nje odrekao krune. Taj je ekstravagantni i raskošni par bio stilska ikona svog doba, a njihov nepogrešiv i sofisticiran stil prenijela je na platno dizajnerica Arianne Philips

Film 'W.E.', koji kao redateljica i scenaristica potpisuje Madonna, fokusira se na dvije ljubavne priče: prva je ona Wallis Simpson (Andrea Riseborough) i britanskog kralja Edwarda VIII (James D’Arcy), koji se odrekao krune da bi se vjenčao za dva puta razvedenu Amerikanku. Druga se priča događa u današnjem New Yorku, u kojem se Wally zaljubljuje u čuvara u aukcijskoj kući Sotheby’s i identificira se s Wallis i Edwardom, jednom od najčuvenijih ljubavnih priča 20. stoljeća.

Nakon što je Edward abdicirao, 1936. godine, postao je vojvoda od Windsora, ali njegova supruga nije dobila titulu njezinog kraljevskog veličanstva. Najavljujući film raskošnim modnim editorijalom, časopis Vanity Fair divi se istančanom oku kostimografkinje Arianne Philips i piše da ne čudi to što je Madonna kao temu svog prvog dugometražnog filma odabrala taj par.

Windsori su punih pola stoljeća bili poznati po svom buntovništvu, ekstravaganciji i nepogrešivom stilu. 'Bilo je lako ući u epsku romansu Wallis Simpson i Edwarda VIII', rekla je Madonna. 'Dodatni je sjaj toj ljubavnoj priči dala činjenica da su bili istinske modne ikone svojih dana. Wallis je bila ikona stila i gracilnosti, a Andrea Riseborough je to sjajno odigrala.'

Kostime, a Vanity Fair je pobrojao više od 60 promjena garderobe u filmu, potpisuje Arianne Philips koja je radila i na filmu 'Hod po rubu', za koji je bila nominirana za Oscara. Phillips je za potrebe filma surađivala s brendovima kao što su Cartier, Dior i Dunhill. 'Wallis i vojvoda od Windsora gradili su svoj životni stil na prezentaciji - bila je to doista prekrasna fasada. S obzirom na to da joj je uskraćena titula, Edward ju je uvijek ukrašavao dijamantima da bi se osjećala kraljevski', otkrila je Arianne Philips.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više