ANITA DUJIĆ:

'Ljeti volim imati što manje robe na sebi'

11.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepa Anita otkrila nam je kako ljeti obožava haljinice i što manje robe na sebi. Kupa se u toplesu, ali ne nadajte se da ćete je vidjeti jer za to odabire zabačene plaže. Kosu i kožu obavezno njeguje i štiti od sunca posebnim kremama, a kao i mnogi drugi, voli i kantarionovo ulje

Ona je manekenka koja se okušala i u glumačkim vodama. Ona je jedno od naših najuspješnijih lica koja je odradila mnoge modne i beauty kampanje. Ona je Anita Dujić i otkrila nam je svoje male ljetne tajne.

Kako se pripremate za ljeto?
Posebne pripreme prije ljeta kod mene nema, bar što se tiče vježbanja i zdrave prehrane, jer to prakticiram tokom cijele godine, masaže isto tako.

Što obavezno nosite na plažu?
Na plažu ne idem bez boce vode, ulja za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15 ili 20, knjige, sunčanih naočala te melema koji jednostavno obožavam. Nanosim ga na skoro sve dijelove tijela: usne, područje oko očiju, kožicu oko noktiju te pete. U ljetnim danima je pravi spas, pogotovo pakiranje u tubi.

Čime i kako njegujte kosu i kožu preko ljeta?

Kerastase njegujuće ulje koje sadrži i zaštitu od sunca, u kombinaciji s domaćim maslinovim uljem, koristim za kosu. Na plaži svakako nanosim ulje sa zaštitnim faktorom 15, a na lice, kako je to osjetljivije područje, kremu s faktorom 25. Ono što je isto važno, nakon sunca i mora nanosim hranjivi losion za tijelo La Roche-Posay.

Imate li neki domaći recept za njegu tijela?
Kombinacija kantarionovog i maslinovog ulja, i to nakon sunčanja. Daje koži vlažnost, ali i njeguje isušenu kožu iziritiranu suncem.

Imate li neka pravila što se tiče izlaganja suncu?
Jako se volim kupati i sunčati i, srećom, imam zahvalnu kožu koja nikad ne pocrveni, ali svejedno nikad ne idem na sunce između 12 i 15 sati.

Bez kojeg kozmetičkog proizvoda za njegu ne možete?
Melem, losion za tijelo te ulje sa zaštitnim faktorom.

Najdraži ljetni outfit?
Haljina, definitivno - dnevna, večernja, duga, kratka, nije važno.

Najdraži ljetni parfem?

G.F. Ferre, Rose.

Što nikada ne biste odjenuli na plažu?

Traperice.

Tri odjevna must-have komada ovo ljeto?
Pareo, haljina s cvjetnim uzorkom, gladijatorice.


Haljinice su idealan ljetni modni izbor
Kakav kupaći kostim imate i koji modeli su vam najdraži?
Imam dvodjelni boje ciklame iz Calzedonije, ali imam ih više. Jako volim kombinirati različite gornje i donje dijelove te uvijek biram dvodijelne badiće.

Koliko ste
novaca spremni izdvojiti za badić?
Cijena mi nije toliko važna, ono što mi je važno jest da je badić udoban, da mi dobro stoji i da je kvalitetan.

Kakav badić nikada ne biste odjenuli?
Jednodijelni s nisko rezanim donjim dijelom.

Što mislite o kupanju u toplesu?
Prakticiram ga, ali, naravno, na nekim zabačenim plažama, gdje nema ljudi. Ljeti volim imati što manje robe na sebi i mislim da je toples logično rješenje.

Imate li neki beauty ljetni savjet kojeg se držite?
Izbjegavam make-up, pijem puno tekućine i hranim kožu hidratantnim kremama!