MODNI DODACI

Koje otkačene stvari morate imati za plažu

14.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Bez modnih dodataka ne ide se na more, što zbog otkačenog izgleda, što zbog zaštite od sunca. Zato požurite po vruću torbu, sandale, šešir, sunčane naočale, nešto nakita, trakice za kosu, marame za oko glave

Bez nakita, trakica, marama i ukosnica biste već mogli (ali ne želite), no cipele, šešir i sunčane naočale su must-have modni dodaci za plažu. To onda mora biti stajliš, baš kao i badić i ručnik.

Što na noge? Na plaži vam neće nitko zamjeriti čak ni ako se pojavite u koledžicama, poruka je sa svjetskih modnih pista. Visoke pete su zabranjene, osim ako u špagericama na punu petu hodate kao u najudobnijim ravnim sandalama. Stiletto štikle su, naprotiv, zabranjene, ne želite u njima nabadati po pijesku dok vam se cijela plaža smije ispod sunčanih naočala. Japanke su poželjne za kupališni stajling, nemojte samo pretjerati s cirkonima. Metalik natikače bit će pak pun pogodak, kao i ravne kožne smeđe sandale s remečićima.

Šeširi za plažu su divovski, obodi koje nude Marc Jacobs i Prada bit će dovoljni. Za predvečerja, kada sunce više ne prži, nabavite cvijet koji se stavlja u kosu, vrlo modernu tanku traku kakvu su proslavili hipiji, rajf s nekim zanimljivim dodatkom. Pucci je na modnoj pisti pokazao da je efektna marama ovlaš omotana oko glave, kao što se to nosilo sedamdesetih, pun pogodak. Upotrijebite tako svoj šareni cvjetni šal!

Nakit? Ogrlice i narukvice su krupne, pleksiglas je još uvijek u igri, poručuje čak i Marc Jacobs iz svijeta visoke mode. I vesele retro drvene kombinacije, koje možete izraditi i sami, nepogrešive su. Narukvica za gležanj i prsten za nožne prste nisu neka novost, ali će zasigurno pridonijeti veselom raspoloženju kako vas, tako i vaše okoline.

Torbe za plažu su vrlo raznolike, ovisno o tome za što vam sve trebaju. Najjednostavnije su tzv. ručnik-torbe, ako vam ne treba gotovo ništa drugo nakon što ugurate i kremicu i rezervni badić.

Ako se spremate na čamac, za vas su torbe od PVC-a u trendi izdanjima. Lanci ulične mode i ove godine nude velike prozirne PVC torbe iz kojih vrišti sav vaš sadržaj. Ako ste od onih kojima na plaži treba frižider, uložite u izo torbu. Ima i elegantnih, iznenadit ćete se.

S predimenzioniranom torbom koja se nosi u ruci bit ćete svakako u trendu, a u nju ćete strpati sve, od kreme do grabljica i lopatica. Sveprisutne su i platnene torbe od 100 posto prirodnih materijala, što je trend na cijeni, a obiluju printevima od retro plakata do Štrumpfete.

Sunčane naočale su goleme, ali jednostavnih, tanjih plastičnih okvira i krila. Cirkonima i vrištećim logotipima baš i nema mjesta.