VJEROVALI ILI NE

Polovica žena užasava se kupovine odjeće

06.07.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Dobra vijest za sve muškarce koji čekaju ispred kabina za presvlačenje. Gotovo polovica žena ne voli kupovati odjeću. Užasavaju se traženja idealnog komada, presvlačenja i traženja veličine koja im odgovara, otkrilo je novo istraživanje koje je provodio Mintel

Naime, čak 44 posto žena otkrilo je šokantnu istinu: užasava se šopinga. Odjeću ne vole kupovati jer imaju problema u traženja idealnog komada koji im odgovara stilom, modelom i veličinom. Moderne majke također su se požalile da teško pronalaze odgovarajuću odjeću, a čak 47 posto njih koje imaju djecu ispod pet godina izjavilo je kako teško pronalaze trendi i lijepu odjeću koja im pristaje.

Najveća noćna mora ženama pri kupnji je isprobavanje odjeće, a vjeruju da je većina ponude orijentirana na mlade kupce. Čak 27 posto ispitanica požalilo se da ne može pronaći trgovinu koja prodaje modernu i trendi odjeću prilagođenu njihovoj dobi.

'Na tržištu nedostaje odjeće za mlade majke i njihov promijenjeni oblik tijela', rekla je Michelle Strutton glasnogovornica Mintela koji je provodio istraživanje.

Ponuda u trgovinama trebala bi sadržavati odjeću za punije žene koja će biti privlačna i moderna, poručuju istraživači iz Mintela.
No bez obzira na averziju nekih žena prema kupnji odjeće, očekuje se da će u 2011. žensko tržište odjeće rasti jednako kao i u 2010, bar za dva posto. Zanimljivo je i da unatoč financijskoj krizi sve više žena kupuje skuplju i kvalitetniju odjeću. Čak 23 posto ispitanica otkrilo je da će kupiti manje odjeće, ali bolje kvalitete, za razliku od 2010, kad je postotak iznosio 13 posto.

U usporedbi s 2010. godinom, sve je više žena koje prije kupovine cijenu robe provjeravaju na online trgovinama. To radi čak petina žena.