KRALJICA STILA

Staromodnim pristupom pobijedila trendove

06.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U modnom svijetu u kojem vladaju platforme, predimenzionirane torbe i mini suknje Vojvotkinja od Cambridgea nosi jedan sasvim drukčiji, retro minimalistički stil, za kojim su poludjeli svi

Na svojim službenim posjetima odiše elegancijom, a na posljednjoj destinaciji nosila je outfit u stilu 20–ih godina prošlog stoljeća, dugih rukava, s ovratnikom koji u trakama pada i veže se u razini grudi.

I ova će retro haljina bez sumnje biti rasprodana. Zanimljivo je da Kate efekt djeluje na kupce, pa komade koje ona odjene pretvara u najpoželjnije odjevne predmete koji se rasprodaju u rekordnom roku. Nevjerojatni utjecaj na modu ima unatoč tome što njeguje pomalo konzervativan stil.

Jednostavna krem haljina bez rukava s potpisom Joseph koju je nosila u nedjelju u Quebecu već je, naravno, rasprodana.

Iako je se još nikad nije vidjelo u cipelama Christiana Louboutina ili kako nosi Hermes Birkin torbu, Kate ima sposobnost odlično nositi Zarinu haljinu i prodati na tisuće kopija iste.

Skromna Kate poznata je po tome što odjeću i reciklira, pa se tako neće ustručavati ponovno odjenuti haljine koje je već nosila. Tako je bijelu haljinu Nano Reiss koju je nedavno odjenula nosila na zabavi uoči zaruka, a haljinu Issa u kojoj je zabljesnula na službenom putu u Kanadu nosila je noć prije vjenčanja.

No kritičari su joj već pomalo počeli predbacivati što više nosi high street marke umjesto da u garderobu uvrsti i neke luksuznije brandove. Kate je i to brzo popravila. Brzo je uskočila u cipele Manolo Blahnik ihaljinu Roland Mouret. U njezinoj garderobi sad su i ekskluzivniji dizajneri poput Isse, Katherine Walker, McQueena.

Svojim modnim odabirima daje i određeni statement, pa dizajnere bira prema zemljama u koje putuje.

Njezin stil je savršeno dorađen, potpetice nikada nisu previsoke, haljine nikada nisu prekratke, nakit je sve dragocjeniji, rukavi su uglavnom dugački ili tri četvrt. Modni stručnjaci se slažu da takav stil odijevanja otkriva njezin karakter, stabilnost, lojalnost i samopouzdanje.